Kristillisdemokraatit valitsevat uuden puheenjohtajan

Sari Essayah on ennakkosuosikki tehtävään.

politiikka
Sari Essayah ja Sari Tanus
Sari Essayah ja Sari Tanus Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kristillisdemokraatit ovat kokoontuneet Savonlinnaan valitsemaan uutta puheenjohtajaa. Paikasta kisaavat kaksi puolueen kansanedustajaa, Sari Essayah ja Sari Tanus.

Kilpakävelyn maailmanmestari Essayah on ollut mukana puolueen toiminnassa vuodesta 1996. Kansanedustajaksi hänet valittiin vuoden 2003 eduskuntavaaleissa. Essayah putosi eduskunnasta seuraavissa vaaleissa. Vuonna 2009 hänet valittiin Euroopan parlamenttiin. Paikka jäi uusimatta vuoden 2014 vaaleissa, vaikka äänimäärä 61 000 oli koko maan viidenneksi suurin.

Naistentautien ja synnytyksen erikoislääkäri Sari Tanus oli mukana panemassa vireille Omatunnonvapaus-kansalaisaloitetta. Siinä vaaditaan terveydenhuollon ammattilaisille oikeutta kieltäytyä raskaudenkeskeytyksistä. Tanus on toiminut aktiivisesti Venäjän federaation alueella lääketiedettä opiskelleiden yhdistyksessä Medisiinariseura Chiasmassa. Tanus on myös Tampereen uuden gynekologikeskuksen hallituksen jäsen.

Puolueen nykyinen puheenjohtaja Päivi Räsänen ei ole enää ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Räsänen on johtanut kristillisdemokraatteja yli 10 vuotta.

Yle raportoi puoluekokouksesta verkossa, televisiossa ja radiossa.