Koe uusi yle.fi

Valtiovarainministeriö päivitti Kreikka-luvut: Suomen osuus kasvoi 4,29 miljardiin

Vakuusjärjestely kattaa reilun viidenneksen Suomen Kreikalle antamista lainoista.

Kreikan kriisi
Kreikan lippu kelluu vedessä.
Kreikan lippu kellui Skyroksen saaren rantavedessä heinäkuussa.Louisa Gouliamaki / AFP

Suomen laskennallinen osuus Kreikalle annetuista lainoista on noussut 4,29 miljardiin euroon. Suomen osuus on kasvanut Kreikan kolmannen lainapaketin ensimmäisen maksuerän myötä 230 miljoonalla eurolla. Luvut perustuvat valtiovarainministeriön päivitettyihin laskelmiin.

Suomen Kreikalle myöntämistä lainoista suurin osa, 2,52 miljardia euroa, on annettu Euroopan rahoitusvakausvälineen ERVV:n kautta. Kahdenvälisissä lainoissa Kreikalle Suomella on kiinni miljardi euroa.

Tuoreessa Euroopan vakausmekanismin EVM:n kautta annetussa rahoituksessa Suomen osuus on toistaiseksi 230 miljoonaa euroa. Kansainvälisen valuuttarahaston kautta annetussa Kreikka-tuessa Suomen osuus on 100 miljoonaa euroa.

Suomen sopima vakuusjärjestely kattaa yhteensä 930 miljoonalla eurolla Kreikalle myönnettyjä lainoja. Vakuuksien osuus kaikesta Suomen Kreikalle antamasta lainasta on näin reilu viidennes. Varat on sijoitettu korkeimman luottoluokituksen saaneiden eurovaltioiden velkakirjoihin.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Zimbabwe

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan

Peter Madsen

Löytyikö Kim Wallin ruumiinosa? Sukeltajat ovat löytäneet käsivarren merestä

Tulisijat

Kolme varmaa vinkkiä takan sytyttämiseen

"Sitten on jotain vikaa tulisijassa, jos se vielä pöllähyttää savut tupahan"

A-studio

Matematiikan opettaja: Oppilaiden taidoissa voi olla seitsemän vuoden ero, kutosen suoriutujalle sisällön on oltava toinen kuin kympin oppilaalle