1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Himoksen kesä kirii talvea kiinni

Himoksen suosio kesämatkailukohteena on kirimässä uuteen kausiennätykseen. HimosLomat arvioi, että kesän megakonserttien ja kilpailujen kävijämäärä on 141.000. Majoitustilastossa kesävieraiden määrä lähentelee jo talvikävijöiden määrää. Golfia Himos-Patalahden kentällä pelattiin 30 prosenttia enemmän kuin viime kaudella.

Kotimaan uutiset
Iskelmä festivaali houkutteli Himokseen 35.000 kävijää.
Iskelmä Festivaali houkutteli Himokseen 35 000 kävijää vuonna 2015.Sinikka Långström

Vaihtelevasta säästä huolimatta Himoksen kesätapahtumissa kävi 26.000 vierasta enemmän kuin viime vuonna. HimosLomat Oy:n festivaalien tarjonta vaihtelee iskelmästä hiphoppiin ja jysäristä rokkiin. Kesäkausi huipentuu ensi maanantaina Linkin Parkin keikkaan.

Himoksen tapahtumapuistoon rakennettiin täksi kesäksi lisää terassitilaa ja katettu katsomo sateisten päivien varalle. Ensi kesäksi HimosLomat suunnittelee paria uutta festivaalia.

Ympärivuotisuus on toteutunut

Himoksen merkitys ympärivuotisena matkailukohteena on vahvistunut entisestään. Talvikaudella Hiihtokeskus Himosvuoressa vieraili noin 200.000 kävijää eli vielä noin 60.000 enemmän kuin kesätapahtumissa.

HimosLomat Oy:llä on vuokrattavana lähes 400 huvilaa ja mökkiä, joissa on vuodepaikkoja lähes 4.000 eli miltei puolet koko maakunnan kapasiteetista. Keski-Suomen majoitusyrityksissä on yhteensä noin 8.300 vuodepaikkaa.

HimosLomien kesäkauden osuus on kohta tasoissa talvikauden kanssa. Talvikausi johtaa vielä 52 prosentilla.

– Himoksen ympärivuotinen toiminta on entistä vakiintuneempaa, kertoo toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju Himos Lomat Oy:stä. Yhtiö työllistää ympäri vuoden noin 70 työntekijää henkilötyötunteina laskettuna.

Himoksen alue vetää tasaisesti matkailijoita sekä kesällä että talvella.
Sinikka Långström

Festareilla yli 100.000 kävijää

Himoksen kesätapahtumien ykkönen on edelleen Himos Juhannus, joka kokosi paikalle 44.000 kävijää. Uusiin ennätyksiin ylsivät Iskelmä festivaali 35.000 kävijällä ja Jysäri festivaali 15.000 kävijällä. Ainoastaan Hiphop-festivaali Pipefest ei yltänyt tavoitteeseensa.

Festivaalien lisäksi kävijämäärää nostivat isot konsertit, kuten Eppu Normaalin ja Linkin Parkin keikat. Neste Oil Ralli toi Jämsään myös runsaasti vieraita, kun rallin kaksi erikoiskoetta ajettiin Himoksella.

Himos-Patalahti Golf Oy:n täysmittainen 18 reiän kenttä avattiin pari vuotta sitten. 64 hehtaarin golfkentta rakennettin 118 hehtaarin luonnonkauniille alueelle. Tänä kesänä golffareiden määrä kasvoi 30 prosenttia viime kauteen verrattuna.

Golffareiden määrä Himoksen kentällä kasvoi 30 prosenttia viime kaudesta.
Golffareiden määrä Himoksen kentällä kasvoi 30 prosenttia viime kaudesta.Sinikka Långström
Lue seuraavaksi