Satakunnan Työ siirtyy verkkoon – julkaisuoikeudet vasemmistopiirille

Kansan Uutiset Oy päätti keväällä lopettaa Satakunnan Työn julkaisemisen. Lehden julkaisuoikeudet siirtyvät Satakunnan vasemmistopiirille, mutta lehden taru viikkolehtenä päättyy.

media
Pöydällä Satakunnan Työ -lehti.
Antti Laakso / Yle

Satakunnan Työn julkaisuoikeudet siirtyvät vuodenvaihteessa julkaisun lopettavalta Kansan Uutiset Oy:ltä vasemmistoliiton Satakunnan-piirille. Kansan Uutisten hallitus teki asiasta päätöksen torstaina.

Satakunnan Työn julkaisu jatkuu Satakunnan vasemmistopiirin suunnitelmien mukaan nettilehtenä. Lisäksi lehdestä julkaistaan jatkossa muutama paperinen versio lähinnä vanhempaa lukijakuntaa ajatellen. Piiri pohtii myös työntekijän palkkaamista lehdentekoa varten.

Toinenkin tarjous

Lehden julkaisuoikeuksia oli itselleen toivonut myös Kansan Sivistystyön Liiton Porin-opintojärjestö, jonka puuhamies, kaupunginvaltuutettu Aki Nummelin (vas.) olisi halunnut jatkaa lehden julkaisua viikkolehtenä. Hän olisi itse ollut lehden ainoa toimittaja.

Kansan Uutiset Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo, että lehden julkaisuoikeuksien siirtäminen puoluepiirille on hyvä ratkaisu. Hän ei tahdo arvioida, olisiko KSL:n ja Nummelinin tarjous voitu myös hyväksyä.

SKDL:n Satakunnan-piiri on aikanaan julkaissut lehteä, joten nyt ympyrä sulkeutuu.

Kansan Uutisten toimitusjohtaja Pirjo Virtaintorppa

– SKDL:n Satakunnan-piiri on aikanaan julkaissut lehteä, joten nyt ympyrä sulkeutuu. Kun SKDL:n piirin seuraajataho pyytää oikeuksia, ei siinä ollut sen kummempaa pohtimista, Virtaintorppa sanoo.

Lähes 70-vuotias työväenlehti

Satakunnan Työ on ilmestynyt syksyllä 69 vuotta. 90-luvulle saakka lehti oli SKDL:n ja kommunistien lehti, nyttemmin vasemmistoliiton äänenkannattaja.

Kansan Uutiset päätti lopettaa Satakunnan Työn julkaisun, koska vasemmistoliiton saama ja lehtiyhtiölle jakama viestintätuki pieneni vaalien jälkeen.

Satakunnan Työn nykyisille lukijoille ja tilaajille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa Kansan Uutisten tilaajina. Vaihtoehtona on myös saada hyvitystä yli vuodenvaihteen maksetusta tilauksesta.