1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Potkuilla uhatut roviolaiset kuumaa kamaa – Facebookissa sataa työtarjouksia

Peliala tarjoaa tukeaan Rovion irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille netissä. Tällä viikolla yt-neuvottelut aloittanut yritys suunnittelee irtisanovan kolmanneksen 700 työntekijästään.

Neogamesin johtaja Koopee Hiltunen sanoo, ettei pelialalla ole sen enempää epämääräisiä irtisanomisia kuin pienissä firmoissa yleensä. Kuva: Yle

Aamu-tv:n Tähtihetkessä vieraillut pelialan kattojärjestön Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen kertoo, että peli- ja viihdeyritys Rovion yt-ilmoitus ei ole synnyttänyt paniikkia pelialalla. Auttavaa kättä kuitenkin ojennetaan. Esimerkiksi Facebookiin on ilmaantunut runsaasti avoimia työpaikkoja samoin kun viime vuoden irtisanomisen jälkeen.

– Viime vuonna yhteisellä Facebook-palstallemme Play Finlandiin tuli 24 tunnin aikana suurin piirtein irtisanottavia vastaava määrä avoimia työpaikkoja. Nyt olen taas katsellut Facebookia, sivustollamme ja kavereiden profiileissa rekrytään.

Rovio irtisanoi jo noin sata työntekijää viime vuonna.

Osa Rovion entisistä työntekijöistä on avautunut Rovion ongelmista muun muassa johtamisessa julkisuudessa, mutta nimettömästi. Hiltusen mukaan ongelmista puhutaan kuitenkin enemmän pelialan sisällä.

– Kaikissa yrityksissä on jonkinlaisia ongelmia yleensä johtuen siitä, että kommunikaatio ei toimi, sanoo Hiltunen.