Pyöräilijät saivat oman huoltopisteen keskelle kaupunkia

Vaasalaisille pyöräilijöille on asennettu keskelle kaupunkia huoltopiste, josta löytyy mm. pyöränpumppu sekä muita huoltotyökaluja. Kaupunkilaisia halutaan myös herätellä huoltopisteen avulla pyöräilemään enemmän.

kunnossapito ja huolto
Vaasan kaupunki asensi kaikkien käytössä olevan pyöränpumpun keskelle toria.
Minna Salomäenpää / Yle

Vaasalaisten pyöräilijöiden ei tarvitse ajaa enää tyhjillä kumeilla kotiin asti, jos pumppu unohtui matkasta. Vaasan kaupunki asensi torin laidalle kaikkien käytössä olevan huoltopisteen, josta löytyy pyöränpumpun lisäksi muutamia huoltotyökaluja.

– Idea oli esimieheni Markku Litmasen ja minun yhteinen, ja olimme nähneet tällaisen huoltopisteen jo muualla. Vaasassakin halutaan satsata pyöräilyyn, joten päätimme hankkia meillekin samanlaisen, kertoo kaupungin kadunsuunnitteluinsinööri Siri Gröndahl.

Tarkempi huoltopisteen sijaintipaikka on ylätorin ja Hovioikeudenpuistikon kulmassa silmälasiliikkeen edessä.

– Se vähän maastoutuu kahden puun väliin, mutta sieltä se löytyy. Pisteellä on pumpun lisäksi ruuvimeisseleitä, jakoavaimia ja eri kokoisia kuuskulma-avaimia, joita tarvitaan usein pyöränhuollossa. Ketään ei ole toki neuvomassa, mutta pumppu on hyvin helppokäyttöinen, Gröndahl toteaa.

Huoltopiste on tehty kestämään Gröndahlin mukaan sekä Suomen vaihtelevia keliolosuhteita että jonkin verran myös ilkivaltaa.

– Kun saadaan hyviä asioita tuonne meidän kaupunkikuvaan niin toivotaan, ettei niitä nyt heti mentäisi rikkomaan.