Mies valmisti kilokaupalla amfetamiinia kesämökillään – sai kovan tuomion

Kesämökillään vahvaa huumausainetta valmistanut mies on saanut kovan tuomion käräjäoikeudessa. Miehen valmistaman amfetamiinin myyntiarvon katsottiin katukaupassa olevan 130 000 euroa.

Kotimaa

Kesämökillään amfetamiinia valmistanut mies on saanut kovan tuomion Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Mies tuomittiin kahdeksan vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuomio on rangaistusasteikon yläpäässä. Törkeästä huumausainerikoksesta voidaan tuomita vähimmillään vuoden ja enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Lisäksi tuomittu menettää rikoksella menettämänsä taloudellisen hyödyn valtiolle. Hyödyn määräksi arvioitiin 125 000 euroa.

Oikeus arvioi, että katukaupassa amfetamiinista olisi saatu 10 000 euroa kilolta. Tuomitun katsottiin myyneen yhteensä 12,5 kiloa valmistamastaan huumeesta.

Oikeuden mukaan mies valmisti Kouvolassa sijaitsevalla kesämökillään yhteensä vähintään 13 kiloa vahvaa amfetamiinia vuosien 2014 ja 2015 aikana. Tuomittu kiisti valmistaneensa amfetamiinia, mutta oikeus ei pitänyt miehen kertomusta uskottavana.

Syyttäjä vaati myös mökillä vierailleelle toiselle miehelle rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta, mutta hänen osaltaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet.