1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ainakin 20 kuollut Erika-hirmumyrskyn kourissa Karibialla

Trooppisen hirmumyrsky Erikan odotetaan heikentyvän ennen kuin se saapuu Etelä-Floridaan maanantaina.

Erika -myrskyn eteneminen. Kuva: EPA

Ainakin 20 ihmistä on kuollut Dominican saarella hirmumyrsky Erikan pyyhkäistyä saaren yli perjantaina. 31 ihmistä on vielä kateissa myrskyn jäljiltä.

Trooppinen hirmumyrsky on aiheuttanut valtavaa tuhoa pienellä Karibianmeren saarella.

Maan pääministeri Roosevelt Skerrit arvioi tuhojen vievän maata 20 vuotta kehityksessä taaksepäin. Hän totesi tv-puheessaan, että maa joudutaan käytännössä rakentamaan uudestaan.

Rankkasateen aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat vieneet mukana kokonaisia kyliä ja teitä.

Erika-hirmumyrsky on piiskannut myös Haitia ja Dominikaanista tasavaltaa, missä se on katkonut puita ja sähkölinjoja. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan myrskyn odotetaan rantautuvan seuraavaksi Kuubaan tai Bahamasaarille, kun se jatkaa matkaansa länteen.

Floridaan julistettiin perjantaina hätätila sen jälkeen kun ennusteet kertoivat, että trooppinen myrsky saattaisi kulkea osavaltion läpi maanantaina.

Hurrikaanikeskuksen uusimpien ennusteiden mukaan Floridassa voi tulla rankkasateita, mutta Erikan ei enää odoteta rantautuvan Yhdysvaltoihin hurrikaanina. Vaikeasti ennustettava myrsky saattaa kuitenkin voimistua uudelleen Floridansalmessa ja Meksikonlahdella, hurrikaanikeskus varoittaa.