Essayah: "Emme ole työmiesputkosia"

Kristillisdemokraattien vastavalittu puheenjohtaja Sari Essayah muistutti linjapuheessaan, että puolue tarvitsee nyt uutta linjaa.

Kotimaa
Sari Essayah.
Jukka Lintinen / Yle

Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja Sari Essayah nosti poliittisessa linjapuheessaan esiin puolueen julkisuuskuvan. Essayahin mukaan puolue tarvitsee uuden luottamuksen äänestäjiltään.

– Tiedämme kipeän hyvin, että Suomessa meidät kristillisdemokraatit on typistetty julkisuudessa muutaman asian puolueeksi. Tälläkin viikolla olen vastannut lukemattomat kerrat kysymyksiin abortista, eutanasiasta, samaa sukupuolta olevien liitosta, naispappeudesta ja ties mistä, vaikka kristillisdemokraattien kannat lienevät kohtuuyhtenäiset juuri eettis-moraalisissa kysymyksissä. Mutta mitä esimerkiksi Antti Rinne tai Carl Haglund ajattelevat näistä; olisi joskus mukava kuulla!

Essayah muistutti myös muista kuin eettis-moraalisista puolueen ajamista asioista.

– Kristillisdemokratian ytimessä on yhtälailla työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen tai vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

Essayah ei lähtisi puolueen julkisuuskuvan rakentamisessa perussuomalaisten linjalle.

– Emme ole 'työmies putkosia' ja käräjöi julkisuuskuvastamme median kanssa - se on ajanhukkaa - vaan pidetään itse huoli siitä, että teemme monipuolista ja rakentavaa politiikkaa hyvästä arvopohjastamme käsin.

Essayah lupaa, että puolue päivittää toimintasuunnitelmansa mukaisesti niin periaate- kuin yleisohjelmansakin.