1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapset eivät ujostele poliisia vaan kysyvät suoraan vaikka palkasta

Kemissä vietettiin lauantaina Poliisin päivän Lapin päätapahtumaa. Poliisin ja kansalaisten kohdatessa leppoisissa merkeissä aikuiset kyselevät eniten liikenteeseen liittyviä kysymyksiä. Lapset puolestaan eivät ujostele vaan kysyvät suoraan mitä mielen päällä on.

Kotimaan uutiset
Poliisien oma bändi Kaamea Rangaistus
Jarno Tiihonen / Yle

Lämmin auringonpaiste suosi lauantaina Kemissä järjestettyä Poliisin päivä -tapahtumaa. Suurin tähti tapahtumassa oli poliisikoira Rokka, joka antoi tapahtumassa työnäytteen. Rokalla ei nokka kauan tuhissut, kun se löysi juuri sen kassin, jossa oli laitonta tavaraa.

Tapahtumassa esiintyi myös poliisien oma orkesteri, Kaamea Rangaistus, jolla oli ohjelmistossa muun muassa Rauli Somerjoen Bensaa Suonissa.

Tietysti paikalla oli myös poliisin kalustoa. Ja aika näppärästi pikku pojat hoksasivat esimerkiksi sen, miten megafonia käytetään.

Lapset osaavat kysyä

Poliisin päivä on rento tapahtuma, jossa poliisin kanssa poristaan aika lailla rennommissa tunnelmissa kuin vaikka maijan takapenkillä. Aikuiset kyselevät eniten liikenteeseen liittyvoistä asioista.

– Näin syksyisin mopopojat kiinnostavat ja herättävät huomiota, kertoo Kemin yksikön kenttäpäällikkö komisario Eero Vänskä.

Lapset kokevat poliisin työn kiinnostavaksi ja ovatkin konstailemattomia kyselijöitä. Lapset kysyvät usein esimerkiksi, että onko poliisin työ kivaa ja vaarallista.

– Poliisin työn on pääosin kivaa, mutta välillä tulee vähän mustia pilviä. Ikävä kyllä poliisin työ on välillä vaarallistakin. Kaikkeen pitää varautua. Onneksi vähään aikaan poliisille ei ole sattunut mitään ikävämpään, Vänskä vastaa.

Lapset eivät arkaile kysyä poliisin palkastakaan.

– Poliisin palkka on vähän makuasia. Toisten mielestä poliisi saa paljon palkka ja toisten mielestä ei.

Lue seuraavaksi