Lähes 40 naista ja tyttöä kuoli kolarissa matkalla kuninkaan paheksuttuihin juhliin

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Swazimaan viranomaiset ovat yrittäneet estää tuhoisasta onnettomuudesta kertomisen. Turmassa kuolleet ja loukkaantuneet matkasivat kuorma-auton lavalla.

kuninkaalliset
Nuoria swazimaalaisia tyttöjä vuotuisessa ruokotanssi-seremoniassa.
Nuoret swazimaalaiset tytöt kantavat ruokoja vuotuisessa ruokotanssi-seremoniassa.Jon Hrusa / EPA

Ainakin 38 ihmistä on kuollut ja noin 20 loukkaantunut eteläisen Afrikan Swazimaassa sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Uhrit ovat kuorma-auton lavalla matkustaneita naisia ja tyttöjä.

Kuolonkolari sattui perjantaina, kun Swazimaan kuninkaan luo matkalla ollutta seuruetta kuljettanut kuorma-auto törmäsi ensin edellä ajaneeseen ajoneuvoon ja sai sitten peräänsä takaa tulleen kuorma-auton.

Onnettomuudesta kertoneen Swaziland Solidarity Network -ihmisoikeusjärjestön mukaan paikalliset viranomaiset ovat yrittäneet estää uutisoinnin tapahtuneesta. Poliisi on paikallisen toimittajan mukaan estänyt turmapaikan kuvaamisen.

Salamyhkäisyyden selittänee se, että tyttöjä ja naisia oltiin onnettomuuden sattuessa kuljettamassa yksinvaltaisen kuninkaan Mswati III:n vuosittain järjestämään tapahtumaan, joka on aiemmin herättänyt pahennusta maailmalla. Yli viikon kestävässä juhlassa tuhannet naiset ja tytöt tanssivat rinnat paljaina hallitsijansa edessä.

Mswati III, jolla on toistakymmentä vaimoa, on aiempina vuosina poiminut tanssijoiden joukosta uusia vaimoja.

Lähteet: AP, Reuters