Poliisi tutkii – tyttö kuoli ja kaksi loukkaantui laskettuaan hyppyrimäessä

Nuorten illanvietto johti yhden kuolemaan ja kahden loukkaantumiseen Helsingissä.

Kotimaa
Herttoniemen mäkikeskuksen suurimman mäen korkeus on noin 30 metriä maan pinnasta ja 70 metriä merenpinnasta. Mäen K-piste on 46 metriä.
Herttoniemen mäkikeskuksen suurimman mäen korkeus on noin 30 metriä maan pinnasta ja 70 metriä merenpinnasta. Mäen K-piste on 46 metriä.Vesa Marttinen / Yle

16-vuotias tyttö on kuollut ja kaksi muuta samanikäistä tyttöä on loukkaantunut heidän laskettuaan teräsvaijeria päin hyppyrimäessä. Onnettomuus sattui lauantaina noin kello 23.20 Herttoniemen hyppyrimäessä Helsingissä.

Poliisin alustavien tietojen mukaan tytöt olivat kiivenneet hyppyrimäkeen, ylittäneet mäen yläpäässä poikittain olevan teräsvaijerin ja laskeneet sen jälkeen pyllymäkeä alapuolella olevaa toista vaijeria päin.

Törmäyksessä kaikki tytöt saivat vammoja kaulan alueelle. Tytöistä yksi kuoli tapahtumapaikalla, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Ikonen.

Loukkaantuneet 16- ja 17-vuotiaat tytöt kuljetettiin sairaalaan. Poliisin mukaan tytöt olivat tajuissaan tässä vaiheessa. Alustavien tietojen mukaan tytöt eivät ole loukkaantuneet vakavasti, eivätkä he ole hengenvaarassa.

Onnettomuuspaikalla oli noin 20 nuorta viettämässä iltaa.

Herttoniemen mäki on muovitettu, joten se on liukas ja sitä pitkin on helppo laskea alas. Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä.

Mäessä alastulorinteen alussa valopylväässä on varoituskyltti mäkeen viritetyistä vaijereista. Onnettomuuden sattuessa mäen valaistus oli pois päältä ja paikalla oli pimeää.

Onnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).