Kauppatieteilijät muuttavat näyttävästi Otaniemeen – vesibussilla ja helikopterilla uudelle kampukselle

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattivaiheen opiskelijoiden muuttoa Espoon Otaniemeen juhlitaan ensi tiistaina näyttävin menoin. Maisterivaiheen opetus jatkaa Helsingin Töölössä.

Kotimaa
Nuori mies hupparissa.
Teemu Kakko / Yle

Aalto-yliopiston kauppatieteilijät muuttavat ensi tiistaina Helsingin Töölöstä Espoon Otaniemeen. Muutos on historiallinen, sillä kauppatieteiden opinnot aloitetaan Espoossa ensimmäistä kertaa kauppakorkeakoulun satavuotisessa historiassa.

Opiskelijat järjestävät tiistaina juhlaparaatin, jossa on mukana 10 kuorma-autoa, vesibussi ja helikopteri. Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden hallituksen puheenjohtaja Antti Korpelainen kertoo, että paraati on opiskelijoiden tapa käsitellä muutosta.

– Muutto on kauppakorkeakoulun kannalta historiallinen käännekohta. Paraati on muutoksen symboli, ja se luo hyvää fiilistä, Korpelainen kertoo.

Muutto koskee vain kandidaattivaiheen opiskelijoita. Maisteriopiskelijat jatkavat opintojaan Töölössä.

Asenteet Otaniemeä kohtaan muuttuneet

Vielä muutama vuosi sitten kauppatieteiden opiskelijat vastustivat muuttoa Otaniemeen. Nyt mieli on kuitenkin muuttunut. Korpelaisen mukaan valtaosa opiskelijoista suhtutuu muuttoon myönteisesti.

– Asenteet ovat ehkä muuttuneet samalla, kun opiskelijat ovat vaihtuneet. Muuton myötä pääsemme törmäyttämään eri alojen opiskelijoita, jolloin voi syntyä esimerkiksi uusia yrityksiä. Parhaat ideat syntyvät eri alojen yhteistyönä.

Muuttoa Otaniemeen on valmisteltu jo pitkään, joten opiskelijat pääsevät tavalliseen opiskelurytmiinsä heti muuton jälkeen. Korpelainen kertoo, että muutoksen tuoma innostus on tarttunut sekä kauppatieteilijöihin että Otaniemessä jo opiskeleviin teekkareihin.

– Kauppatieteilijät ollaan ottamassa avosylin vastaan. Järjestämämme paraati luo yhteishenkeä myös Otaniemen yhteisön suuntaan. Se on myös kunnianosoitus teekkareille.

Helikopterin kyytiin pääsevät opiskelijat valitaan arpomalla.

– Arvonta järjestetään, jotta ei tulisi riitoja, Korpelainen hymähtää.