1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Surullinen lintu-uutinen: jo toinen Koski Tl:n kattohaikarapoikanen kuoli

Varsinais-Suomen Koski Tl:n poikasista ensimmäinen menehtyi pudottuaan pesästä. Sunnuntaina toinen poikanen kuoli lennettyään päin voimalinjaa. Kyseessä ovat tiettävästi ensimmäiset Suomessa syntyneet kattohaikarat.

Kontti levitti siipensä ensimmäisen kerran lauantaina 22. elokuuta. Kinttu nousi siivilleen lauantaina iltapäivällä. Kuva on sunnuntaiaamulta. Kuva: Lauri Laukkanen

Koski Tl on ollut kuluvan kesän aikana kotimaisten lintuharrastajien kiinnostuksen kohteena, kun kuntaan rakennetussa kattohaikaran pesässä syntyivät tiettävästi ensimmäiset Suomessa syntyneet kattohaikaran poikaset. Sunnuntaina pesältä tuli murheellinen uutinen: kolmesta poikasesta on jäljellä enää yksi.

– Kinttu-nimen saanut lintu eli FI1 löytyi aamulla läheiseltä pellolta menehtyneenä. Se oli lentänyt voimalinjaa päin, kertoo paikallinen lintuharrastaja Jaakko Laakkio.

Kattohaikarat ovat jo jonkin aikaa tehneet lähtöä ulkomaille, ja poikaset Kinttu ja Kontti ovat harjoitelleet lentämistä viime päivät ahkerasti. Ensimmäinen poikasista menehtyi heinäkuun alussa pudottuaan pesästä.

– Linnut ovat tallessa kylmässä, jos esimerkiksi jokin museo tarvitsee näitä, Laakkio sanoo lintujen jatkokohtalosta.