1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekniikka

Jämsän vanhalle varuskunta-alueelle datapuisto

Jämsän Hallin vanhalle varuskunta-alueelle on löytymässä uutta käyttöä. Kaupunki tiedottaa huomenna aluelle tulevasta kansainvälisestä datapuistosta.

tekniikka
Googlen palvelinkeskuksen laitteistoa Summan vanhassa tehtaassa Haminassa.
Googlen palvelinkeskuksen laitteistoa Summan vanhassa tehtaassa Haminassa.Yle

Jämsän kaupunki kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että Hallin entiselle varuskunta-alueelle on tulossa kansainvälinen datapuisto eli palvelinkeskus. Kaupunki ei vielä kerro tarkempia tietoja siitä kenen palvelinkeskus Halliin tulee tai kuinka suuri se on. Aikaisemmin saksalainen Hetzner Online on kertonut kaavailevansa datakeskusta Suomeen.

Suomessa on jo muutamia suuria datapuistoja. Muun muassa Googlella, Yandexilla ja Soneralla Microsoftilla on suuret keskukset eri puolilla Suomea.

Datakeskuksen rakentaminen voi maksa parikin sataa miljoonaa euroa, ja ne kuluttavat paljon sähköä. Pysyviä työpaikkoja datakeskus voi tuoda parikymmentä.

Pohjoismaat soveltuvat vankan infrastruktuurinsa ja viileän ilmastonsa vuoksi hyvin datakeskusten sijaintipaikoiksi. Keskukset vaativat hyvät tietoliikenneyhteydet ja tehokkaan jäähdytyksen.

Lue seuraavaksi