1. yle.fi
  2. Uutiset

Sara Forsberg: "Mä oon tosi onnellinen just nyt"

Smokahontasina julkisuuteen ponkaissut Sara Maria Forsberg valloittaa nyt SAARAna maailman sydämiä valkokankailla ja levylautasilla. Vaikka koti on Hollywoodissa ja ura nousussa, ei hän aio hylätä sen paremmin videobloggaamista kuin suomalaisfanejakaan.

kulttuuri
Sara Forsberg
Suomalaiset tuntevat SAARAn paremmin kielinaisena eli Smoukahontas-nimisenä vloggaajana. Nyt SAARA kuitenkin valloittaa maailmaa laulajana sekä elokuvatähtenä - maailman huipputähtien rinnalla.

SAARAn kappale California kuvaa sitä, miten petollinen Los Angeles voi tuhota haaveitaan tavoittelevat, joita tulee kaupunkiin loputtomana virtana. Forsbergille itselleen Amerikan kultamaa on kuitenkin olllut lempeä, joskin siitä lemmestä on maksettu myös kovalla työllä. Musiikkiuraa on tehty nyt tosissaan reilun vuoden ajan ja levyjätti Capitol uskoo lujasti nousevaan tähteensä.

Vaikka takana on iso korporaatio ja kovat odotukset, ei tulokasta ole puristettu markkinointiosaston valamaan formaattiin. Musiikin tekemiseen ja kaikkeen siihen liittyvään artistilla on omasta mielestään yllättävänkin paljon päätösvaltaa.

– Saan olla oma itseni ja tehdä omaa juttuani, eikä minua ole laitettu mihinkään muottiin. Kirjoitan ison osan mun musiikista itse ja äänitän biisejä, joita olen tehnyt muiden kanssa, tykkään olla mukana tuotannossa. Musavideollekin sain itse valita vaatteeni ja asusteet, kaikki on ollut yllättävän omaehtoista.

Biisejä on kasassa jo viitisenkymmentä ja lisää tulee. Hiljattain Forsberg oli promootiokiertueella Aasiassa, kun tulivuoren purkaus venytti parin päivän pysähdyksen Balilla pariksi viikoksi. Siitä odottelusta syntyi maanantain vastaisena yönä julkaistu Whatcha Waiting on, jokaon tehty yhdessä toisen nousussa olevan artistin, Tay Jasperin kanssa.

Elokuvarooleista pitää olla vielä hissun kissun

YouTube-videoilla uransa aloittanut Forsberg valtaa pian myös valkokankaat. Jouluksi teattereihin levittäytyy Renny Harlinin Skiptrace, Kiinassa kuvattu elokuva, jossa hän esittää mafiapomon tytärtä. Vastanäyttelijöinä ovat muun muassa kungfu-legenda Jackie Chan ja Johnny Knoxville, näyttelijä, jota kuvaillaan Amerikan duudsoniksi.

Forsberg kertoo oppineensa konkareilta paljon näyttelijäntyöstä.

– Mut valittiin tähän You Tube -videoideni perusteella, mutta kävin sitten koekuvauksissa tietysti. Oli ihan mahtavaa, miten jalat maassa nämä tähdet ovat, ja miten rakentavaa palautetta heiltä sain.

Lisää rooleja on tulossa, mutta niistä pitää vielä vaieta vaitiolosopimusten takia. Jotain Forsberg kuitenkin valottaa.

– Rennyn kanssa tehdään ehdottomasti lisää töitä, meillä on todella hyvä synergia.

Videoita luvassa lisää ja lisää

Vaikka suuret kuviot kuinka veisivät pietarsaarelaista nuorta naista, ei hän aio jättää videobloggaamista. Se on edelleen hänen lempipuuhaansa.

– Se on mulle henkireikä ja se, mikä minut loi. Kun inspiraatio tulee, niin kirjoitan idean heti alas ja toteutan sen sitten muutaman avainsanan avulla. Siihen on hienoa keskittyä.

Suomalaisfanitkaan eivät unohdu maailman turuille.

– Mä olen Suomen tyttö ja sellaisena mut maailmalla nähdään; ehkä jollain tavalla myös lähettiläänä. Täällä käyminen on ollut upea reissu ja faneja on mahtava tavata.

Vaikka vauhti on ollut kova ja vuosi Los Angelesissa nousujohteinen, ei meno nuorta artistia hirvitä.

– Mulle kuuluu tosi hyvää. Elämän jokaisella osa-alueella on kaikki ihan kohdallaan ja olen tosi onnellinen just nyt.

"Talentin lisäksi pitää laittaa elämä peliin"

Menestys tuli sivusta katsoen yhdessä yössä ja monen mielestä kovin helposti. Forsberg kuitenkin tyrmää kuvitelmat siitä, että jotain saisi automaattisesti. Kaikki, mitä on saavutettu, on saavutettu kovalla työllä, omistautumisella ja henkilökohtaisilla uhrauksilla. Managerikin jätti työnsä Suomessa hoitaakseen SAARAn uraa kokopäiväisesti Hollywoodissa.

– Se on paljon kovaa työtä, vääntämistä, paperihommia, itkua, naurua; talentin lisäksi pitää laittaa koko elämä peliin.

Kertaakaan ei ole silti käynyt mielessä, että ei olisi kannattanut lähteä unelmiensa perään merten taakse.

– Mulla oli silloin osa-aikatyö, en päässyt opiskelemaan ja olin valmis tekemään mitä vaan, että löytäisin omen tieni. On tavallaan ironista, että se muutos tapahtui yhdessä yössä.

Lue seuraavaksi