Hyppää sisältöön

Uusi sovellus muuttaa Ylen tv-uutiset opetusmateriaaliksi

Yle Uutisluokka Triplet -niminen palvelu on osa Ylen mediakasvatushanketta. Sen tavoitteena on parantaa koululaisten medialukutaitoja.

Uusi mobiilisovellus eli Yle Uutisluokka Triplet muuttaa Ylen tv-uutiset opetusmateriaaliksi, Yleisradio tiedottaa.

Kyseessä on palvelu, joka tuottaa Ylen uutisista opetusmateriaalia oppitunneille joka arkiaamu. Se on tarkoitettu sekä peruskouluille että toisen asteen oppilaitoksille.

Palvelu avataan tänä syksynä, ja se on maksuton kaikille Suomen opettajille. Opettajat voivat hakea sen käyttöoikeutta itselleen osoitteista triplet.io (siirryt toiseen palveluun) ja yle.fi/uutisluokka.

Triplet-palvelusta tulee osa Yle Uutisluokan toimintaa. Uutisluokka on Ylen mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on parantaa koululaisten medialukutaitoja.

Yle Uutisluokka Triplet tarjoaa opettajille helppokäyttöisen palvelun käsitellä uutismaailmaa opetuksessaan. Se auttaa kytkemään ajankohtaiset asiat osaksi opetusta.

Palvelussa käsitellään päivittäin kolmea uutista. Sen ydin on jokaiseen uutisvideoon tehty taustamateriaali ja tehtävät.

Palvelun on kehittänyt Scool. Sen taustalla on Helsingin yliopiston tutkimus. Tuon tutkimuksen mukaan oppilailla on vaikeuksia yhdistää opetettavia ainesisältöjä tosielämän tapahtumiin.

– Kun maailmassa tapahtuu jotain mielenkiintoista tai dramaattista, autamme opettajia keskustelemaan tästä luokassa. Tarjoamme Tripletiin sekä nuoremmille että vanhemmille oppilaille soveltuvia kysymyksiä. Kyse on sekä medialukutaidosta että maailman ymmärtämisestä, tehtävistä vastaava opettaja Maarit Korhonen sanoo Ylen tiedotteessa.

– Koemme tärkeäksi sen, että lapset ja nuoret oppivat arvioimaan uutisia kriittisesti ja ymmärtämään asioiden ja ilmiöiden taustoja. Triplet-palvelun avulla opettajat pystyvät itsenäisesti hyödyntämään Ylen uutisia eri oppiaineissa, Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala toteaa.

.
.