GTK uusii organisaatiotaan – työt Kuopiossa jatkuvat

Tutkimuskeskus siirtyy valtakunnalliseen organisaatiomalliin, mutta toiminta nykyisissä alueyksiköissä Espoossa, Kokkolassa, Kuopiossa ja Rovaniemellä jatkuu. Muutos ei ainakaan tässä vaiheessa tarkoita henkilöstövähennyksiä.

Geologian tutkimuskeskus
Kivinäytteitä tutkitaan GTK:n Kuopion yksikössä.
Kivinäytteitä tutkitaan GTK:n Kuopion yksikössä.Kati Myöhänen / Yle

Kuopiossakin toimiva Geologian tutkimuskeskus uusii strategiansa. GTK siirtyy valtakunnalliseen organisaatiomalliin, mutta toiminta nykyisissä alueyksiköissä Kuopiossa, Espoossa, Kokkolassa ja Rovaniemellä jatkuu.

Alueiden omat johtajat poistuvat ja alueiden työtehtävät muuttuvat ensi vuoden alusta lähtien. Muutos ei tässä vaiheessa tarkoita henkilöstövähennyksiä.

GTK:lla on noin 550 työntekijää, joista noin 150 työskentelee Kuopiossa. GTK: Itä-Suomen yksikköön kuuluu lisäksi noin 40 työntekijän mineraalitekniikan laboratorio Outokummussa. Laboratorio jatkaa toimintaansa myös uudistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä alueilla tehdään samoja asioita ja palvellaan omaa aluetta. Uudessa mallissa esimerkiksi Kuopioon keskitetään eri tulosyksiköiden tehtäviä, ja yksiköiden johto on valtakunnallinen.

16 tulosyksikön johtajan paikat tulevat nyt sisäiseen hakuun. Johtajia voi olla muuallakin kuin Espoossa.

– Kuopiossa painopisteenä on ollut kaivannaisteollisuus, mutta vielä ei tiedetä kuinka paljon tuo painopiste muuttuu. Jatkossa painopisteitä voi olla useampiakin, arvioi GTK:n viestintäjohtaja Marie-Louise Wiklund.