Tampereen ratikan maastotutkimukset alkavat

Raitiotien maastotutkimukset ovat käynnistymässä Hervannan ja Hallilan alueilla Tampereella. Pohjamaata kairataan monitoimikairavaunulla maakerrosten ja kalliopinnan selvittämiseksi tulevan raitiotielinjan alueelta.

liikenne
Havainnekuva, jossa raitiovaunu Hervannassa Insinöörinkadulla.
Tampereen kaupunki / IDIS Design Oy

Tampereen raitiotien maastotutkimukset käynnistyvät reitin ensimmäisellä osuudella syyskuun alusta. Kaupungin tiedotteen mukaan tutkimustyö aloitetaan Hervannan ja Hallilan alueilta. Työ etenee sen jälkeen Hervannan valtaväylän viertä kohti pohjoista ja jatkuu Kekkosentien ylittävän sillan tutkimuksilla sekä katujen routanäytteenotolla Taysin alueella.

Tutkimus- ja mittaustöitä tehdään raitiotien ensimmäisellä osuudella Pirkankatu–Sammonaukio–Hervanta, missä tutkitaan myös varikkoalueen maastoa, sekä Sammonaukion ja Taysin välisellä osuudella.

Pohjatutkimustyö on käytännössä pohjamaan kairaamista monitoimikairavaunulla maakerrosten ja kalliopinnan selvittämiseksi tulevan raitiotielinjan alueelta. Myös maanäytteitä otetaan samalla vaunulla. Koska linja tulee olemassa olevalle kadulle, maanäytteitä otetaan myös katujen olemassa olevien rakennekerrospaksuuksien selvittämiseksi.

Maaperätutkimusten on määrä kestää ensi kesään saakka. Mittauksia käytetään tähän mennessä tehtyjen raitiotiesuunnitelmien tarkentamiseen. Näin etsitään parhaita toteutettavissa olevia ratkaisuja valtuuston rakentamispäätöksen pohjaksi.