1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Painettuja julisteita, automurtoja – Pietarsaaren perussuomalaiset maalitauluina?

Pietarsaaren keskustaan ilmaantui viikonloppuna julisteita, joissa on kirjoitettu kolmella kielellä ”Persuvapaa Pietarsaari”. Julisteiden alkuperästä tai levittäjästä ei ole tietoa. Paikallisosaston puheenjohtajan mukaan tapaus ei ole ainoa, aiemmin sattuneista on ilmoitettu poliisille

Kuva: Marcus Lillkvist / Yle

 Yle Österbottenin haastattelema  puheenjohtaja Sari Karlström sanoo, että tilanne alkaa kääntyä pelottavaksi.

–  Jos ajattelee  sitä, mitä aiemmin on tapahtunut, se on ollut naurettavaa. Toisaalta nyt alkaa hieman pelottaa.

Karlström sanoo saaneensa sähköpostissa murhauhkauksia eri puolilta maata. Hänen autoonsa on murtauduttu pari kertaa, ja erään puolueen jäsenen kotiin on murtauduttu. Näistä tapauksista on tehty poliisi-ilmoitukset, mutta tekijöitä ei ole löytynyt.

Karlströmin mukaan tekojen taustalla saattaa olla kuka tahansa.

– Tässä ei ole kysymys kielipolitiikasta, vaan politiikasta.

Hän luonnehtii haastattelussa Pietarsaarta RKP:n linnakkeeksi  ja arvelee ilmassa olevan turhautumista, kun puolue onkin oppositiossa. 

Sari Karlströmin mukaan toiminta kohdistuu perussuomalaisten valtakunnallista politiikkaa vastaan. Hän arvelee Olli Immosen kirjoittelun lietsoneen kansalaisten kiukkua.

– Itse en ehkä olisi kirjoittanut, kuten hän kirjoitti. En olisi käyttänyt sellaista retoriikkaa. Myös minä olen monikulturalismia vastaan, sanoo Pietarsaaren Seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Sari Karlström.

 Kaksi Pietarsaaren paikallisosaston jäsentä hakee parhaillaan lupaa jättäytyä pois puolueen ainoista  kunnallisista luottamustoimista.