Tutkijoiden kammiot avautuvat nuorille – yliopisto esittelee tiedettä keskiajan historiasta robotiikkaan

Keskiajan historiasta robotiikkaan, vedenpuhdistamisesta ja osakesijoittamisesta tähtitieteeseen. Tuhansille koululaisille tuodaan tiedettä tutuksi Oulun yliopistolla tiistaina tieteenpäivillä.

tiede
Professori Lauri Lajunen esiintyy Oulun yliopiston Tieteenpäivällä yleisölle.
Risto Degerman / Yle

Tuhansia koululaisia saapuu linja-autolasteittain tiistaiaamuna Oulun yliopiston kampusalueille. Yliopistolaiset tuovat tiedettä tutuksi kymmenissä eri työpajoissa.

Tieteen päivien aikana yliopisto kansanomaistaa tutkijankammioiden antia sekä koululaisille että heidän vanhemmilleen. Päivien teemana on tänä vuonna sattuma.

Tiistaina aamupäivällä Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla järjestetään tiedetyöpajoja 8.- ja 9.-luokkalaisille. Paikalle odotetaan noin 3 000 ennakkoon ilmoittautunutta koululaista.

Koululaisten lisäksi tiedettä esitellään yleisölle avoimissa tiedesessioissa tiistain ja keskiviikon aikana. Yhteensä kahdeksassa tiedesessiossa keskustellaan ja vastataan yleisön kysymyksiin. Teemoina ovat mm. ympäristö, arkkitehtuuri, terveys, älykkäät laitteet ja oppiminen.

Tieteen päiviä on jo 15 vuoden ajan järjestetty joka toinen vuosi Helsingissä. Edellisen kerran Oulussa tiedepäivää vietettiin kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna tieteen yleisötapahtumia järjestetään useissa yliopistokaupungeissa.