1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisia tarvitaan turvaamaan Keuruun vastaanottokeskusta käsitteleviä kokouksia

Poliisi turvaa Keuruulla tänään pidettäviä kaupunginhallituksen ja -valtuuston kokouksia, kertoo Suur-Keuruu lehti. Kokouksissa käsitellään Suomen suurimman turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista. Lehden mukaan päättäjiä on etukäteen uhkailtu siinä määrin, että paikalle kutsuttiin poliisi. Kaupunginhallituksen kokous alkoi kolmelta ja valtuuston on määrä aloittaa kokouksensa kuudelta.

Kotimaan uutiset
Keuruun kasarmin käytävä.
Matti Myller / Yle

Keuruun lakkautettuun varuskuntaan suunniteltu 500 pakolaisen vastaanottokeskus on herättänyt kuuman sananvaihdon sosiaalisessa mediassa. Kansalaisia on aktivoitu muun muassa kokouspaikalle kertomaan kantansa vastaanottokeskuksesta.

Kaupunginhallituksen listalla on muuan muassa kasanäänestysehdotus Keuruulle suunnitellusta vastaanottokeskuksesta. Vs. kaupunginjohtaja Tero Mäkelä esittää kokoukselle, että kaupunginhallitus esittäisi valtuustolle kansanäänestyksen hylkäämistä ja vastaanottokeskuksen perustamista. Illan valtuuston asialistalla kansanäänestysaloite ei ole, mutta se voitaneen käsitellä saman tien maanantain valtuustossa ylimääräisenä asiana.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus jakaa vahvasti keuruulaisten päättäjien mielipiteet. Keskus on herättänyt paljon vastustusta ja todennäköistä on, että asia käsitellään myös valtuustossa.

Valtuuston puheenjohtaja, keskustan Lauri Oinonen uskoo, että valtuuston vastaus on kielteinen, eikä Keuruulle tule vastaanottokeskusta. Virallisesti vastaanottokeskuksen perustamisesta päättävät Maahanmuuttovirasto ja SPR, mutta käytännössä keskukselle halutaan kaupungin myöntymys.

Lue seuraavaksi