Rehkiminen raksalla ei riitä – rakennusmiehet ja -naiset parantavat kuntoaan kilpaillen

Työn tuottavuutta yritetään lisätä hyvinvointia tukevalla kilpailuliigalla. Uutta työhyvinvointiin panostavassa ohjelmassa on sen kilpailuhenkisyys ja yhteishengen korostaminen.

Kotimaa
Kuopion Liikenteen ja Konttisen työntekijät kisaavat köydenvedossa
Kaisu Jansson / Yle

Työelämän vaatimustason kiristyminen, runsaat sairauspoissaolot ja eläkeiän nostopaineet. Muun muassa nämä tekijät saivat talonrakennusalan liikkeelle kehittämään uudenlaista työhyvinvointia tukevaa touhua työntekijöille.

– Rakennusalalla työurat meinaavat tyssätä ennen eläkeikää, Talonrakennusteollisuus ry:n Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen kertoo.

– RT-liigalla pyrimme saamaan työntekijät eläkkeelle hyväkuntoisina, jatkaa palvelujohtaja Heli Vehkala Siilinjärvellä toimivasta Kunnonpaikasta.

Talonrakennusteollisuus ja Kunnonpaikka kehittivät yhdessä RT-liigan, jossa kaikki voittavat ja työhyvinvoinnista haetaan tuottavuutta työntekoon.

– Moni saattaa ajatella, ettei tarvitse enää liikkua kun tekee raskasta fyysistä työtä, mutta se ei ole totta, Anttonen sanoo.

Anttosen mukaan syketasot eivät nouse riittävästi rakennuksilla työskentelevillä ja liikkeet ovat yksitoikkoisia. Etenkin keskivartalon lihaksista on pidettävä huolta myös vapaa-ajalla.

Yhteistyö syvenee ja porkkanana palkinnot

Talven aikana kuopiolaiset rakennus- ja kuljetusalan työntekijöistä koostuvat joukkueet kisaavat kuntonsa kohottamisella RT-liigassa. Samalla tiivistetään työporukoiden yhteishenkeä.

Noin kymmenen työkaverin joukkueet mittelevät kehonkoostumusmittauksen luvuilla toisiaan vastaan kolmessa erässä, kuten jääkiekko-ottelussa konsanaan. Suhteessa eniten kuntoaan kohottanut joukkue palkitaan.

Työhyvinvointi on yksi väline saada avainhenkilöt pysymään yrityksessä.

Kimmo Anttonen

Työnantajat maksavat kustannukset RT-liigaan osallistumisesta. Tavoitteena on vähentää sairauspoissaoloja, auttaa työntekijöitä jaksamaan työssä paremmin ja tiivistää työpaikan yhteishenkeä. Lisäksi liigan avulla pyritään sitouttamaan työntekijöitä.

– Työhyvinvointi on yksi väline saada avainhenkilöt pysymään yrityksessä, Anttonen kertoo.

Yritykset ovat rohkaisseet työntekijöitään liikkumaan aiemminkin. Mikä RT-liigassa sitten on erityistä?

– Kunnon lisäksi tämä parantaa työilmapiiriä yhteistyön kautta. Työssä jaksamisen lisäksi joukkueet kisaavat palkinnoista, selittää Vehkala.

Ylipaino on ylivoimaa

Ensimmäisessä RT-liigassa on mukana joukkueet kuudesta yrityksestä. Tavoitteena on, että kilpailusta tulee rakennusalalle jokasyksyinen perinne, joka laajenee koko Itä-Suomeen. Konseptin toivotaan leviävän myös muille aloille.

Meillä on ylivoima kilpailussa, ainakin ylipainon osalta.

Riku Sand

Anttosen mukaan kisa rohkaisee urheilemaan nimenomaan huonokuntoisia, sillä kisan voittaja valitaan vertaamalla kehonkoostumusmittauksen lukuja aiempaan. Tämä lupaa hyvää Kuopion Liikenne Oy:lle, joka osallistuu talven aikana järjestettävään kisaan ainoana kuljetusalan yrityksenä.

– Meillä on ylivoima kilpailussa, ainakin ylipainon osalta. Eiköhän me pärjätä tuloksissa aika hyvin, toimitusjohtaja Riku Sand nauraa.

Sand uskoo, että tasapainon löytäminen elämässä on tärkeää jaksamisen kannalta. Hänen mukaansa henkinen hyvinvointi tulee fyysisen kautta.

Myös työntekijät ovat samaa mieltä. Moni Kuopion Liikenteellä työskentelevä painottaa ravinnon merkitystä jaksamisessa sekä halua siirtyä eläkkeelle hyvissä voimissa.

Kilpailu motivoi

Yksi RT-liigaan osallistuva joukkue koostuu Maalaus- ja saneeraus Konttinen Oy:n työntekijöistä. Joukkueen koonnut Heta Sivonen kertoo, että aiemmin työhyvinvointia on tuettu erilaisiin liikuntatapahtumiin rohkaisemalla. Nyt kokeillaan RT-liigaa.

Vaikka kyseessä on kilpailu, RT-liigaan osallistuvissa yrityksissä ei olla verenmaku suussa. Sekä Kuopion Liikenteen että Maalaus- ja saneeraus Konttisen työntekijät kokevat kilpailun motivaattorina.

– Kyllä me joku heikko kohta etsitään vastustajasta löydetään ja voitetaan koko kisa, lupaa Konttisella työskentelevä Juha Kinnunen.