Turku uskoo kelluvien talojen vetovoimaan

Turun Pitkäsalmeen voi rakentaa kelluvia taloja. Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana kaavamuutoksen, joka mahdollistaa 37 asunnon toteutuksen.

Kelluvat talot
Kelluvia taloja suunnitellaan Turun Hirvensaloon
Havainnekuva Marina Housing / Timo Urala arkkitehti SAFA

Turku toivoo kelluvista taloista markkinoinitivalttia ja teollisuuden vientituotetta. Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana yksimielisesti kaavamuutoksen, joka mahdollistaa pari- ja erillistalojen rakentamisen Hirvensalon Pitkäsalmeen.

Kyse olisi enintään kaksikerroksisista pari- ja erillistaloista. Asuntoja voisi tulla 37.

Hanke liittyy hyvin läheisesti meriteollisuuteen.

Niko Aaltonen

Kaupunkikehitys- ja kaavoituslautakunnan puheenjohtajan Niko Aaltosen (kok) mielestä kelluvat talot sopivat loistavasti Turun merelliseen maisemaan.

– Vastaavantyyppisiä asuinalueita voitaisiin tehdä jatkossa myös lisää. Kelluvista taloista voisi muodostua ajan myötä myös yrityksille vientituote. Hanke liittyy hyvin läheisesti meriteollisuuteen, visioi Niko Aaltonen.

Kelluvia taloja on suunniteltu Turkuun jo vuodesta 2007 lähtien. Valtuuston päätöksen myötä hanke on nyt ottamassa aimo askeleen eteenpäin.

Kelluvia taloja on kaavailtu myös moneen muuhun kaupunkiin, mutta toistaiseksi toteutuksen tasolle on päästy vain Porin Reposaaressa.