Ranska rakentaa uuden pakolaiskeskuksen Calais'n kaupunkiin

Euroopan unioni antaa Ranskalle 5 miljoonaa euroa uuden keskuksen rakentamiseen.

Ulkomaat
Siirtolaiset kävelevät radan vieressä Ranskassa.
Siirtolaiset pyrkivät kohti Englannin kanaalin ali kulkevan junan terminaalia Ranskan Frethunissa tiistaina. Philippe Huguen / AFP

Ranska rakentaa uuden pakolaiskeskuksen Calais'hin, jonne tuhannet pakolaiset ovat kokoontunet pyrkiäkseen Eurotunnelin kautta Britanniaan. Osittain EU-rahoitteisen humanitaarisen avustukeskuksen on määrä valmistua ensi vuoden alussa.

Ei ole selvää, korvaako uusi keskus "viidakkona" tunnetun telttakylän, jossa asuu arviolta 3 000 pakolaista. Telttakylä on noussut pienen noin 100 pakolaista asuttavan keskuksen ympärille. Huhtikuussa avatussa keskuksessa asuu noin 100 naista ja lasta, ja siellä pakolaiset voivat peseytyä ja ruokailla.

Euroopan komission varapresidentti Frans Timmermans lupasi, että EU antaa Ranskalle 5 miljoonaa euroa uuden keskuksen rakentamiseen. Ranskan pääministeri Manuel Valls kommentoi, kun Euroopan pakolaiskriisiä selvitetään, on inhimillisyyden lisäksi oltava jämäkkä.

Pääministeri Valls kehotti pakolaisia olemaan matkustamatta Calais'hin, jossa Eurotunnelin vartiointia on viime kuukausina vahvistettu. Samalla Valls kuitenkin totesi, että EU.maiden on jaettava pakolaiskriisin taakka.

– Liian monet maat kieltäytyvät kantamasta vastuutaan, me emme voi sitä hyväksyä, sanoi Valls.

Lähteet: AP