Pelialan suosio jatkaa nousukiitoaan – "Kun pystymme pitämään laadun, totta kai sana leviää"

Kajaanissa pelialan suosio on edelleen nosteessa. Tähän on olemassa useita selviä syitä, joista yksi on kattava koulutusala ammattikorkeakoulussa.

ilmiöt
Mies katsoo tietokoneen ruutua.
Laura Tolonen / Yle

Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan koulutus jatkaa vauhdikasta porskutustaan. Koulu on pystynyt pysymään koulutusalan kärjessä jo lähes viisi vuotta. Pelikoulutusta on uudistettu ja laajennettu jatkuvasti, mikä on ruokkinut koulun mainetta entisestään.

Syy pelialan koulutuksen suosioon on hyvin yksinkertainen, toteaa Kajak Games Osuuskunnan markkinointivastaava ja ammattikorkeakoulussa pelituotantoa opiskeleva Nanne Leskinen.

– Meillä on kattavin ja laajin koulutus. Muualla kenties pääsee tekemään jotain tiettyä osa-aluetta, meillä pääsee tekemään kaikkea. On tärkeää, että eri osa-alueiden tekijät pääsevät tekemään yhteistyötä. Ohjelmoijat, tuottajat, graafikot, kaikki työskentelevät yhdessä erilaisissa peliprojekteissa.

Ammattikorkeakoulussa PlayStation 4 -alustalle Cavengers-peliä tekevän tiimin tuottaja ja suunnittelija Miikka Ketonen allekirjoittaa Leskisen toteamuksen.

– Koulu tukee ja antaa hyvät puitteet, voimme tehdä sellaisia projekteja kuin haluamme. Lisäksi opiskelijoilla on täällä tosi hyvä ryhmähenki. Kaikki ovat innostuneita siitä, mitä teemme.

Laatu lisää näkyvyyttä ja tuo opiskelijoita

Nanne Leskinen kertoo suosion ylläpitämisen pohjautuvan pitkälti näkyvyyteen ja laatuun.

Koulu tukee ja antaa hyvät puitteet, voimme tehdä sellaisia projekteja kuin haluamme.

Miikka Ketonen

– Opiskelijoiden kanssa työskennellään aktiivisesti, jotta saamme entistä enemmän näkyvyyttä. Kajaanista käydään muun muassa Assemblyillä ja isommissa pelialana tapahtumissa. Pidämme myös verkossa markkinointinäkyvyyttämme korkealla.

– Kun pystymme pitämään laadun, totta kai sana leviää ja yhä useampi haluaa tänne, Leskinen jatkaa.

Uusia opiskelijoita riittää myös tänä lukuvuotena. Leskinen uskoo, että vuoden aikana Kajaanista saadaan ulos uskomattomia pelejä.

– Nyt kun meillä on entistä laajemmat mahdollisuudet työskennellä ja tehdä projekteja, saamme varmasti todella paljon uutta ja mahtavaa sisältöä. Uuden opiskelijat tuovat mukanaan paljon uutta taitoa ja innovaatiota, ja he pääsevät saman tien mukaan pelien tekemiseen.