Keskustan autioituminen huolestuttaa jyväskyläläisiä yrittäjiä

Jyväskylän keskustasta ei löydy yrittäjien mielestä sopivia tiloja pienyrittäjille. Yritykset päätyvät tilojen puutteessa kaupungin laitamille, isoihin markettikeskuksiin.

yrittäjyys
Tyhjä liiketila Jyväskylän keskustassa.
Jenny Huttunen / Yle

Jyväskylän yrittäjät ovat huolissaan siitä, että kaupungin keskustasta ei löydy riittävästi sopivia toimitiloja pienyrittäjille. Jyväskylän yrittäjien varapuheenjohtaja Paavo Ässämäki sanoo, että pk-yritysten valumista kaupungin laitamille voitaisiin ehkäistä esimerkiksi muuttamalla keskustan kaavoitusta sallivammaksi.

Kaavoituksessa määritellään, minkälaista liiketoimintaa milläkin kaava-alueella voidaan harjoittaa. Kaava voi olla niin sanotusti myös salliva, jolloin liiketoiminnan laatua ei määritellä tarkasti. Tällainen salliva kaava on tulossa esimerkiksi Jyväskylän Seppälään.

Suurin pula on Ässämäen mukaan jalkaisin tavoitettavista toimistotiloista sekä pienistä liiketiloista.

– Isojen kiinteistöjen omistajat eivät tällä hetkellä juurikaan kuuntele pienyrittäjää. Siinä toivoisimme kaupungin apua tällä hetkellä, Ässämäki sanoo.

Jyväskylän yrittäjäyhdistykset ja Jyväskylän kaupunki keskustelevat tiistaina seminaarissa kaupungin ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä.

_Paavo Ässämäkeä haastatteli toimittaja Matleena Ylikoski. _