Kari Ristimäki nousee Centrian johtoon – korkeakouluosaamista Seinäjoelta ja Vaasasta

Centria-ammattikorkeakoulu saa uuden rehtorin ja toimitusjohtajan kauppatieteiden tohtori Kari Ristimäestä ensi vuoden alussa. Nykyinen rehtori Pekka Hulkko jatkaa talossa muissa tehtävissä. Ristimäki ei vielä linjaa tarkasti tavoitteitaan, mutta aikoo kiinnittää huomiota esimerkiksi digitalisaatioon.

Kotimaa
Ammattikorkeakoulun kampusta Kokkolan Talonpojankadulla.
Petri Ukura / Yle

Centria-ammattikorkeakoulun hallitus nimitti kauppatieteiden tohtorin Kari Ristimäen toimitusjohtajaksi ja rehtoriksi kokouksessaan maanantaina. Hän on tällä hetkellä Seinäjoen ammattikorkeakoulussa Liiketoiminta ja kulttuuri -yksikön johtajana sekä Vaasan yliopistossa yrittäjyyden ja yrityskasvatuksen dosenttina. Centriassa työt alkavat tammikuussa 2016.

– Yliopistossa olen toiminut 10 vuotta ja ammattikorkeakoulukentässä 8 vuotta. Pidän itseäni koulutus- ja kokemustaustani kautta johtajana mutta myös korkeakoulukentän asiantuntijana ja kehittäjänä, Ristimäki kertoo vastauksena esittelypyyntöön.

Hän ei vielä tässä vaiheessa tarkasti linjaa tavoitteitaan vaan haluaa vielä tarkemmin tutustua Centriaan ja keskustella henkilökunnan kanssa. Keskeisenä hän pitää esimerkiksi digitalisaatioon liittyviä asioita.

Tunnen Kari Ristimäen jo useamman vuoden ajalta, ja ammattikorkeakoulun toiminta jatkuu hyvissä käsissä.

Pekka Hulkko, Centrian nykyinen rehtori ja toimitusjohtaja

Nykyinen rehtori ei hakenut jatkoa pestilleen

Centrian rehtorina ja toimitusjohtajana on viimeiset kolme vuotta ollut Pekka Hulkko.

– Tunnen Kari Ristimäen jo useamman vuoden ajalta, ja ammattikorkeakoulun toiminta jatkuu hyvissä käsissä. Hyvin myönteiselle mielellä kohti tulevaisuutta mennään, Hulkko vakuuttaa.

Hulkko ei hakenut uudestaan rehtorin ja toimitusjohtajan paikkaa, mutta jatkaa Centriassa muissa tehtävissä, jotka tarkentuvat myöhemmin. Hän kertoo koulutukseen liittyvien asioiden olevan hänelle ominaisimpia.

– Lupauduin alun perinkin tehtävään muutosvaiheen ajaksi, kolmen vuoden määräajaksi. Ei tavoitteenani ollut hakea tästä eläkepaikkaa, Hulkko kertoo.

Hulkon viittamaan muutosvaiheeseen kuuluivat johtamisjärjestelmään ja toimilupaan liittyvät kysymykset sekä aloituspaikkaleikkauksista johtuvat säästötalkoot.

– Ne olivat isoja asioita ja nyt ne on hoidettu. Siinä mielessä nyt on hyvä vaihe tällaisellekin muutokselle, Hulkko sanoo.