Osuuspankkiväen suurmuutto Joensuussa siirtymässä vuoden vaihteen yli

Pohjois-Karjalan Osuuspankin muutto Pielisjoen varrelta Kanavarannasta Joensuun torin laitaan tapahtuu mitä todennäköisimmin tammikuussa 2016. Rakentaminen etenee aikataulussaan, mutta muutto halutaan tehdä kaikessa rauhassa loppuvuoden juhlien jälkeen.

Pohjola Pankki
Uusi Osuuspankkitalo Kauppakadulla.
Uusi Osuuspankkitalo Kauppa- ja Koskikadun kulmauksessa Joensuun keskustassa.Pekka Sivukari / Yle

Pohjois-Karjalan Osuuspankin uusi toimitalo Kauppa- ja Koskikadun varressa Joensuun torin laidassa valmistuu kovaa kyytiä. Noin 30 miljoonaa euroa maksava rakennushanke on herättänyt kiinnostusta kaiken aikaa.

– Koskaan ennen ei ole kyselty näin paljon yhden kerrostalon valmistumisaikataulusta kuin nyt, naurahtaa Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Esko Mononen.

Osuuspankkitalosta tulee noin sadan ihmisen työpaikka. Rakennuksessa on myös muun muassa 49 asuntoa, joista myytynä on puolenkymmentä ja varauksia on sisällä kymmenkunta.

Muuton kanssa ei pidetä turhaa kiirettä, sillä pankilla ei ole kiire siirtyä vähänkään keskeneräisiin tiloihin. Muun muassa tekniikan on pelattava varmasti.

Pohjois-Karjalan Osuuspankin viimeisimmän puolivuotiskatsauksen mukaan pankin jäsenmäärä oli 78 000. Asiakkaita on lähes 170 000.