Hyppää sisältöön

Naisen tarina naiselle – Anjan lähes erinomainen elämä taipuu elokuvaksi

Arvostetun kirjailijan Esko-Pekka Tiitisen romaanista Anjan lähes erinomainen elämä tehdään elokuva. Elokuvan kuvaukset aloitettiin viikonloppuna Keminmaassa.

Kuva: Teija-Liisa Paananen

Taiteilijaprofessorin Esko-Pekka Tiitisen romaani Anjan lähes erinomainen elämä muotoutuu nyt elokuvaksi. Tuottaja-ohjaaja Heikki Takkinen kertoo, että ajatus kokopitkästä elokuvasta tuli hänen nähtyään romaaniin perustuvan Kemin kaupunginteatterin esityksen.

– Heti ensimmäisen esityksen jälkeen ajattelin, että miten tässä onkin kaikki loksahtanut niin kohdalleen. Kävin katsomassa esityksen useampaan kertaan ja ajattelin, että tässä on aineksia uudenlaiseen elokuvaan. Käsillä oli aivan loistava tarina aikuisesta suomalaisesta naisesta aikuisille suomalaisille naisille.

Koskaan ei voi olla varma, että mikä kerronnassa on totta ja mikä on Anjan omaa kuvitelmaa.

Heikki Takkinen

Anjan tarina pitää sisällään epäonnistumisia, mutta myös ilon hetkiä.

– Elokuvassa noin 50–60 -vuotias nainen kertoo elämäntarinaansa. Hänen elämässään on tapahtunut paljon surullisia ja vaikeita asioita, mutta myös paljon onnellisia ja hauskoja asioita. Elokuvassa käydäänkin läpi myös synkkiä asioita mielisairaalajaksoineen.

– Mielenkiintoiseksi tarinasta tekee myös se, että koskaan ei voi olla varma, että mikä kerronnassa on totta ja mikä on Anjan omaa kuvitelmaa, Takkinen jatkaa.

Anjan tarinaa katsotaan rauhassa

Elokuvan kuvaukset aloitettiin viikonloppuna Keminmaassa. Takkisen mukaan Keminmaasta löytyi juuri sopiva ympäristö missä niin luonto kuin talokin ovat sellaiset missä Anja voisi ihan hyvin asua.

– Elokuva on kuvattu jo lähes kokonaan. Vuodenajan vaihteluun liittyvät kuvat kuvataan marraskuussa ja maaliskuussa.

Kuva: Teija-Liisa Paananen

Alusta asti tavoitteena on tehdä elokuva, jossa kuvat eivät vaihdu nopeaa tahtia vaan tarinan voi kohdata kasvosta kasvoihin.

– Puhuva pääkin on mielenkiintoinen kun pää ja tarina on mielenkiintoista. Hyvä tarina hyvin kerrottuna kestää. Tyylilajimme alusta alkaen onkin ollut, että elokuvassa on pitkiä ja laajoja kuvia.

Ensi-ilta Kemissä

Anjan lähes erinomainen elämä - elokuvan on määrä valmistua ensi vuoden aikana.

– Tavoitteena on, että elokuvan ensi-ilta on Kemissä elokuvateatterissa vuoden 2016 lopulla ja sen jälkeen elokuva olisi myös televisiossa sekä dvd-levityksessä, Takkinen kertoo.