1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mies kantoi veitsiä varuskuntaan ja aikoi iskeä vartiomiehiä

Mies kuljetti teräaseita varuskuntaan ja aikoi tehdä niillä väkivaltaa vartiomiehille Rovaniemellä viime tammikuussa. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen.

Kotimaan uutiset
Rovaniemen varuskunta-alueen muistomerkki
Yle / Raimo Torikka

20-vuotias mies oli matkustanut junalla Oulusta Rovaniemelle. Hänellä oli mukanaan puukko ja kaksi veistä. Mies oli päässyt Someroharjun varuskunta-alueelle ilman että vartiomiehet puuttuivat asiaan. Satunnainen kulkija ei herättänyt vartijoiden huomiota, koska uudet alokkaat olivat aloittaneet asepalveluksensa edellisenä päivänä.

Sotilaskodissa olleet varusmiehet ja näiden hälyttämä vartiopäällikkö puuttuivat asiaan ennen kuin mies pääsi toteuttamaan aikeensa.

Mies sai syytteen törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Mies tunnusti rikokset.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio oli ehdollinen, koska miestä ei ole aiemmin rekisteröity rikoksista. Rikosseuraamusvirasto arvioi miehen rikoksen uusimisriskin vähäiseksi, joten häntä ei määrätty valvontaan.

Tuomiosta voi valittaa Rovaniemen hovioikeuteen.

Lue seuraavaksi