Kova ryntäys Jämijärven kunnanjohtajaksi: "Työttömyystilanne näkyy"

Jämijärven kunnanjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun pitkäiaikainen kunnanjohtaja Esa Ala-Karvia kuoli yllättäen kesällä. Tehtävän hakuaika päättyi tiistaina, ja hakijoita on 37.

Kotimaa
Puheenjohtajan nuija
Antti Laakso / Yle

Pohjoissatakuntalaisen Jämijärven kunnanjohtajaksi on hakenut yllättäen 37 henkilöä. Hakuaika umpeutui tiistaina iltapäivällä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anneli Kujansuu (kesk.) kertoo, että kunta on tyytyväinen kiinnostukseen. Pienten kuntien johtajiksi ei ole viime vuosina ollut helppo löytää hakijoita.

– Valinnasta tulee vaikea, varteenotettavia hakijoita on monta. Varmasti työttömyystilanne näkyy hakemusten määrässä, Kujansuu arvioi.

Jämijärven kunnanhallitus käy hakijoita läpi torstaina, ja haastateltavat on tarkoitus valita ja käydä läpi runsaan kuukauden kuluessa. Valtuustolle johtajavalinta tulee tämän jälkeen.

Entinen kunnanjohtaja kuoli

Jämijärven kunnanjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun pitkäiaikainen kunnanjohtaja Esa Ala-Karvia kuoli yllättäen kesällä. Jämijärvellä on alle 2 000 asukasta.

Valinnasta tulee vaikea.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anneli Kujansuu

– Olemme pärjänneet tilanteeseen nähden yllättävän hyvin. Menetys oli iso, mutta onneksi kunnanjohtaja piti muut kunnanviraston työntekijät selvillä siitä, mitä on tekeillä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kujansuu sanoo.