1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sodankylä

Vanhusten hoitajille töitä Sodankylässä

Sodankylän kunta perustaa yhdeksän vakanssia vanhustenhoitoon. Toimet ovat tulleet avoimiksi eläkkeelle siirtymisten ja irtisanoutumisten myötä.

Sodankylä

Auki tulevat kolme lähihoitajan tointa kotihoidossa, kaksi lähihoitajan tointa Helmikodilla, yksi kodinhoitajan toimi Hannuksenkartanossa, yksi sairaanhoitajan toimi ryhmäkoti Nutukkaassa ja apulaisosastonhoitajan virka Hannuksenkartanossa. Lisäksi yhden kodinhoitajan toimi muutetaan sairaanhoitajan toimeksi.

Kunnan vanhustyön johtajan Inga Mukun mukaan kaikki edellä mainitut vakanssit ovat hoitotyön perustehtävissä ja vanhuspalvelujen totoeuttaminen ilman niitä on erittäin vaikeaa, kun vanhuspalveluja tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa rajusti Sodankylässä. Vanhustyön hoitoketjut ovat hidastuneet ja jonot tehostettuun palveluasumiseen ovat kasvaneet Sodankylässä, kun Helmikoti on ollut remontissa. Useita muistisairaita vanhuksia on ollut kriisihoidossa Pelkosenniemen terveyskeskuksessa kesän aikana odottamassa vakituista hoitopaikkaa Sodankylästä.

Helmikodin remontin takia aikaisempaa suurempi osa vanhuksista on jouduttu sijoittamaan kahden hengen huoneisiin. Tämä on aiheuttanut alevottomuutta asukkaissa ja omaisissa.

Lue seuraavaksi