Terroristijärjestö hyökännyt rauhanturvaajien tukikohtaan Somaliassa – kymmeniä kuollut

Al-Shabaab on linkitetty al-Qaidaan ja Isisiin.

Ulkomaat

Terrorijärjestö al-Shabaab on hyökännyt Afrikan unionin rauhanturvaajien tukikohtaan Janalen kaupungissa Etelä-Somaliassa. Al-Shabaabin mukaan se tappoi hyökkäyksessä 50 rauhanturvaajaa, mutta järjestö liioittelee usein hyökkäystensä tuhoja. Afrikan unioni ei ole vahvistanut tappioidensa suuruutta.

Al-Shabaabin mukaan yksi kapinallisista käynnisti hyökkäyksen ajamalla pommilastissa olleen auton tukikohtaan. Sen jälkeen kapinalliset tunkeutuivat tukikohtaan. Afrikan unionin mukaan sen joukot tekivät taktisen vetäytymisen tukikohdasta, mutta ovat saaneet sen takaisin haltuunsa.

Al-Qaidaan ja Isisiin linkitetty terroristiryhmä al-Shabaab teki tuhoisan iskun Afrikan unionin rauhanturvaajia vastaan myös kesäkuussa. Legon kaupungissa tehdyssä hyökkäyksessä kuoli kymmeniä rauhanturvaajia.

Somalian hallituksen joukot ovat Afrikan unionin joukkojen tukemana työntäneet al-Shabaabin ahtaalle sen vahvimmilla kannatusalueilla Etelä- ja Keski-Somaliassa. Järjestö kykenee kuitenkin pommi-iskuihin sekä tuhoisiin aseellisiin hyökkäyksiin hallitusta ja Afrikan unionia vastaan. Se tekee myös usein itsemurhaiskuja maan pääkaupungissa Mogadishussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters