Bushin vastaveto Trumpille – paljastaa nettivideolla tämän liberaaleja käsityksiä

Trump julkaisi vastikään Instagramissa videon, jossa hän hyökkäsi Jeb Bushin siirtolaisia koskevaa kannanottoa vastaan.

Ulkomaat
Jeb Bush
Jeb Bush Pete Marovich / EPA

Republikaanien presidenttiehdokas Jeb Bush on käynyt toistaiseksi kovimpaan hyökkäykseensä miljardööri Donald Trumpia vastaan. Bushin kampanja on julkaissut internetissä videon (siirryt toiseen palveluun), johon on koostettu Trumpin liberaaleja kantoja poliittisiin kysymyksiin vuosien varrelta.

– Olen asunut New Yorkin Manhattanilla koko ikäni, joten näkemykseni ovat vähän erilaisia kuin jos olisin Iowasta, republikaanien esivaaliehdokas Trump sanoo videon alussa ja lopussa.

Videolla Trump kannattaa muun muassa valtiollisia terveyspalveluja ja veronkorotuksia. Lisäksi hän kehuu demokraattien Hillary Clintonia ja tunnustaa, ettei ole varma, miksi hän kannattaa republikaaneja.

– Olette varmaan hämmästyneitä, kun sanon, että samastun monissa kysymyksissä enemmän demokraatiksi, Trump sanoo.

Trump on johtanut republikaanien esivaaleja chicagolaisen Real Clear Politics -mittauslaitoksen mielipidemittauksissa keskimäärin 26,5 prosentin kannatuksella. Eläköitynyt neurokirurgi Ben Carson on toisena 12 prosentin kannatuksella ja Floridan entinen kuvernööri Bush kolmantena 9,5 prosentin kannatuksella.

Esivaaliehdokkaiden keskinäinen kampanjointi on kiihtymässä. Trump julkaisi vastikään Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) videon, jossa näytetään murhista syytettyjen siirtolaisten kuvia, ja Jeb Bushin lausunto vuodelta 2014, että siirtolaisuus ei ole törkeä rikos, vaan rakkauden teko.

Lähteet: Reuters