Kympin oppilas poistaisi kotiläksyt kokonaan

Kotiläksyt ovat Viktor Pauliselle tuttuja ja hän on tehnyt ne aina tunnollisesti. Paulisen mielestä asiat voisi kuitenkin oppia myös koulussa, ja käyttää vapaa-ajan läksyjen sijaan palautumiseen.

Ylen aamu
Viktor Paulinen
Lukiolainen Viktor Paulinen aamu-tv:ssä.

Helsinkiläisen Viktor Paulisen tavoitteena oli päästä peruskoulun jälkeen Ressun lukioon. Koska kyseisen koulun keskiarvoraja on 9,5 kieppeillä, täytyi Paulisen suhtautua kokeisiin tarvittavalla vakavuudella.

Kun Viktor muutama vuosi sitten sai peruskoulun päättötodistuksen, komeili siinä rivi kymppejä. Eikä siinä sitten muita numeroita ollutkaan.

– Kun osallistuu tunneilla, muistaa asiat paremmin, Paulinen kertoo.

Viktor on käyttänyt läksyjen tekoon usean tunnin päivittäin. Kun siihen lisää harrastukset päälle, ovat yöunet jääneet välillä vähäisiksi. Etenkin kokeisiin valmistautuessa.

– Kotitehtävät kannattaa tehdä, jos niitä annetaan. Mutta kotitehtäviä voisi olla vähemmän, tai ne voisi jopa poistaa, Paulinen ehdottaa.

Hänen mielestään nuoret tarvitsevat aikaa myös palautumiseen.

– Opetusministeriö voisi karsia läksyjä, silloin jäisi enemmän vapaa-aikaa ja jaksaisi enemmän.

Viktor Paulinen on jatkanut tavoitteellista opiskeluaan lukiossa. Ajankäytön suunnittelua on helpottanut viikkomuistio, johon on merkitty niin harrastukset kuin koepäivätkin. Opiskelujen vastapainoksi Viktor harrastaa urheilua ja viettää vapaa-aikaansa karaten ja jalkapallon parissa. Tulevaisuuden suunnitelmiaan hän ei vielä halua paljastaa.