Missä on Joensuun kauppahallin kauneus? – Osallistu valokuvaushaasteeseen

Joensuun nykyinen kauppahalli rakennettiin 1960–luvun lopulla. Lähes koko olemassaolonsa ajan rakennus on herättänyt keskustelua siitä, onko se sopivan näköinen kauppahalliksi, tai ylipäätään edes kaunis rakennus. Voisiko valokuva tuoda esille Joensuun rakennuksen piilotetun kauneuden?

Osallistu
Joensuun kauppahalli.

Yleensä kaupungissa kuvataan niitä kohteita, jotka ovat jo luonnostaan kauniita ja silmää hiveleviä. Ehkä joskus kannattaisi suunnata kamera myös johonkin haasteellisempaan kohteeseen. Joensuussa sellainen on epäilemättä Kauppahalli.

Joensuun nykyinen kauppahalli rakennettiin torin etelälaidalle 1960-luvun lopulla, kun vanha puinen kauppahalli purettiin torin vastakkaiselta laidalta. Vaikka vanha halli olikin rapistunut ja huonossa kunnossa, sen purkamista vastustettiin.

Nykyinen kauppahalli on arkkitehtuurillaan herättänyt ristiriitaisia mielipiteitä. Valmistuttuaan rakennus oli vielä modernin näköinen, mutta ajan hammas ja toria ympäröivät uudet rakennukset ovat himmentäneet hallin ehkä hieman piilotettuakin vetovoimaa.

Nyt halli aiotaan lopulta purkaa.

Kuvaa kameralla kauppahalli kauniiksi

Joensuun kauppahalli ei ole valokuvaajalle monessakaan mielessä helppo kohde. Se on pitkä, lähes väritön ja monilta pinnoiltaan kulunut.

Haastamme kaikki lukijat etsimään Joensuun kauppahallin piilotettua kauneutta.

– Kuva on otettava ulkopuolelta ja kuvattaessa on noudatettava lakia ja järjestyssääntöä. Myös kuvassa esiintyvien ihmisten yksityisyyttä on kunnioitettava.

– Kuvaa saa käsitellä ja kuvan lavastaminen on sallittua.

– Yle Pohjois-Karjala päättää, mitkä kuvat julkaistaan. Kuvista ei makseta julkaisupalkkiota. Julkaistuja kuvia voidaan käyttää jälkeen Ylen nettisivuilla muissa yhteyksissä, ellei erikseen muuta sovita.

Lähetä kuvasi sähköpostilla syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen pohjoiskarjala@yle.fi. Laita mukaan myös yhteystietosi. Voit osallistua haasteeseen myös Instagrammissa #kauppahallinkauneus