1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintä

Oulun Nallikariin rakennetaan talvihuviloita

Oulun Nallikarin leirintäalueelle rakennetaan 24 uutta talviasuttavaa huoneistoa. Niiden tieltä saa väistyä 14 vanhaa vain kesäkäyttöön tehtyä leirintämökkiä.

Kuva: Maija Kopola / Yle

Oulun Nallikarin leirintäalue panostaa talvimatkailuun. Alueelle rakennetaan 24 uutta talviasuttavaa huoneistoa. Uusia rakennuksia tulee 16 ja osa niistä on paritaloja.

Uudet rakennukset ovat selvästi suurempia kuin entiset talviasuttavat mökit. Nykyiset talviasuttavat huoneistot ovat suurimmillaan reilut 30 neliöä. Tulevista uusista rakennuksista pienimmät ovat noin 50 neliöä ja suurimmalle huvilalle tulee kokoa 90 neliöä.

Rakennustyöt alkavat jo tällä viikolla vanhojen kesäkäyttöön tehtyjen leirintäaluemökkien poistamisella. Ensi viikolla alkavat maanrakennustyöt ja uudet huvilat ovat suunnitelmien mukaan käytössä ensi kesäkuussa. Alueelle rakennettavien uusien Villojen myötä Nallikarin ympärivuotisen majoituksen määrä kaksinkertaistuu.

Perinteisiä vanhoja ja pieniä vain kesäkäyttöön tarkoitettuja leirintäaluemökkejä jää Nallikariin vielä kymmenen.

Nallikari Lomakylä & Campingissä on tällä hetkellä 28 ympärivuotista lomamökkiä ja leirintäalue, jossa on leirintämökkejä sekä teltta- ja matkailuajoneuvopaikkoja.