1. yle.fi
  2. Uutiset

Bändilegendat joulukuussa Rovaniemelle

Legendaariset bändit Slade, Nazareth ja Smokie tekevät kaksi keikkaa Suomessa joulukuussa. Alkuperäisiä jäseniä yhtyeissä on jäljellä enimmillään kaksi.

Slade
Slade.jpg
Slade

Rockin´ Christmas -niminen kiertue käy Seinäjoella 11. joulukuuta ja Rovaniemellä 12. joulukuuta. Rovaniemellä keikkapaikka on Lappi Areena.

Slade-yhtyeessä ovat yhä mukana kaksi sen perustajajäsentä, Dave Hill ja Don Powell sekä Mudin entinen basisti John Berry ja laulaja Mal McNulty.Brittiyhtyeen tunnettuja lauluja ovat muun muassa Get Down And Get With It sekä Cum On Feel The Noize.

Nazarethissa on yhä mukana alkuperäinen basisti Pete Agnew. Hänen rinnallaan lavalla nähdään laulaja Carl Sentence, kitaristi Jimmy Murrison ja rumpali Lee Agnew. Nazarethin tunnetuimpia levytyksiä on Love Hurts.

Smokie perustettiin vuonna 1965 ja se nousi maailmanmaineeseen 1970-luvulla hittibiisillään Living Next Door to Alice. Suomelle saapuvassa brittiyhtyeessä ovat nykysin mukana laulaja Mike Craft, kitaristi Mick McConnell, basisti Terry Uttley, kosketinsoittaja Martin Bullard ja rumpali Steve Pinnell.

Lue seuraavaksi