"Haluamme antaa takaisin" – NHL-tähdet keräävät varoja vähäosaisille lapsille ja nuorille

Ex-kärppäpelaajat Jussi Jokinen ja Pekka Rinne isännöivät hyväntekeväisyysgolf-tapahtumaa Oulun Virpiniemessä kesällä 2016.

urheilu
Jussi Jokinen ja Pekka Rinne isännöivät hyväntekeväisyysgolfia kesällä 2016.

NHL-pelaajat Jussi Jokinen ja Pekka Rinne puuhaavat Virpiniemeen hyväntekeväisyystapahtumaa. Kohteena ovat vähäosaiset lapset ja nuoret.

Virpiniemen golfkentällä pelataan kaksi kilpailua lauantaina 6.8.2016. Saatavat tulot luovutetaan lyhentämättömä hyväntekeväisyyteen. Kisan isännät Jussi Jokinen ja Pekka Rinne luottavat siihen, että Oulun alueelta löytyy kiinnostuneita yksityishenkilöitä ja yrityksiä osallistumaan tapahtumaan.

– Haluamme antaa takaisin tälle yhteisölle, tälle alueelle jossa olemme kumpikin asuneet ja kasvaneet. Hyväntuulinen hyväntekeväisyystapahtuma on pieni osoitus halusta antaa takaisin, kertoo Jussi Jokinen.

Hyväntuulinen hyväntekeväisyys-tapahtuma on pieni osoitus halusta antaa takaisin.

Pekka Rinne

Hyväntekevyydestä haetaan hyvää mieltä

Sekä Jokinen ja Rinne osallistuvat kesäisin vastaaviin tilaisuuksiin eri puolilla maata.

– Mallia on otettu Kuopiossa järjestettävästä Kimmo Timosen hyväntekeväisyystapahtumasta, jossa kerätään kymmeniä tuhansia euroja vuosittain, kertoo Pekka Rinne.

– Meillä on vielä hyvin aikaa valita hyväntekeväisyyden kohde, mutta lapsiin ja nuoriin tulot kohdennetaan, jatkaa Rinne.

Kiekkoammattilaisten tavoitteena on, että tapahtumaan osallistusi koko perhe vaikka golfosaamista ei olisikaan.