Opiskelijoilta iso käsi selviytymispakkaukselle: "Alennuskupongeille tulee käyttöä"

Ensimmäistä kertaa jaettu selviytymispakkaus sai kiitosta Lahden korkeakouluopiskelijoilta. Jääkiekkoliput ja lahjakortit olivat mieluisin yllätys.

ilmiöt
opiskelijoille tarkoitettu Survival pack

Noin tuhat uutta korkeakouluopiskelijaa ja kolmisenkymmentä yliopistossa opintonsa aloittanutta koki keskiviikkona yllätyksen Lahdessa, kun heille ojennettiin kouraan pahvinen salkku.

Selviytymispaketiksi nimetty salkku sisälsi muun muassa paikallisliikenteen bussikortin, tapahtumalippuja, alennuskuponkeja sekä erilaisia paikallisia tuotteita, kuten ruissipsejä, sukkia ja salmiakkia.

Oulusta Lahden Muotoiluinstituuttiin korumuotoilua opiskelemaan saapunut Jutta Laulajainen oli iloisesti yllättynyt.

– Muutin elokuun puolivälissä Lahteen. Varsinkin alennuskupongeille tulee käyttöä, kun tutustuu paikallisiin liikkeisiin.

Paketista paljastui myös lippu Pelicans–Lukko-otteluun. Raumalta Lahteen muuttanut kalustemuotoilun opiskelija Samuli Stranders oli ymmärrettävästi tyytyväinen.

– Olisin mennyt joka tapauksessa katsomaan, kuinka oman kylän pojat täällä vieraissa pärjäävät, mutta tämä oli mieluisa yllätys.

"Opiskelijat melkein kuolasivat näiden perään"

Niin ikään Lahdessa yliopisto-opintonsa aloittaneet 30 opiskelijaa olivat mielissään saamastaan selviytymispakkauksesta. Viestintäsuunnittelija Anne Antila yliopistokampukselta kertoo, että moni opinnoissaan vasta-aloittajia pitemmällekin ehtinyt olisi halunnut laatikon itselleen.

Varsinkin alennuskupongeille tulee käyttöä, kun tutustuu paikallisiin liikkeisiin.

Jutta Laulajainen

– Kolmannen vuosikurssin opiskelijat melkein kuolasivat näiden [selviytymispakkausten] perään.

Antilan mukaan opiskelijat olivat todenneet laatikoista tulevan hyvää fiilistä lukuvuoden alkuun ja että tavaroille löytyy käyttöä.

"Hyvä huomata, että täällä osataan muutakin kuin hypätä mäkeä"

Selviytymispaketin takana on lahtelaisyritysten, kehittämisyhtiö Ladecin, korkeakoulujen ja kaupungin halu toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi sekä tehdä lahtelaisyrityksiä tutuksi opiskelijoille.

En oikein tiedä Lahdesta mitään. Pari kertaa käynyt täällä festareilla.

Samuli Stranders

Ainakin Oulusta ja Raumasta saapuneille kaupungissa riittää opiskeltavaa.

– En oikein tiedä Lahdesta mitään. Pari kertaa käynyt täällä festareilla, sanoo Samuli Stranders.

– Mäkihyppy, hiihto ja Salpausselän kisat, ne tiedän. Hyvä huomata, että täällä osataan muutakin kuin hypätä mäkeä, naurahtaa Jutta Laulavainen.