Seinäjoen lentoaseman toiminta loppuu

Seinäjoen lentoasemaa ylläpitävä Rengonharju-säätio ajaa lentoaseman toiminnan alas. Säätiö katsoo, että sillä ei ole mahdollisuuksia lentotoiminnan jatkamiseen ensi vuonna.

talous
Seinäjoen lentoasema
Pasi Takkunen / YLE

Seinäjoen lentoasemaa ylläpitävän Rengonharju-säätiön koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut saatettiin loppuun viime perjantaina. Tämänpäiväisessä kokouksessaan säätiön hallitus teki päätöksen koko henkilöstön työsuhteiden päättämisestä.

– Pahinta on pelätty ja tietyllä tavalla valmistauduttukin, mutta kyllä olo on pettynyt, sanoo säätiön asiamies, lentoaseman päällikkö Teemu Majasaari.

– Tilanne on ollut tosi tukala jo pitkään ja erittäin epävarmassa tilanteessa ovat sekä henkilökunta että säätiön hallitus joutuneet toimimaan, Majasaari toteaa.

Alasajo alkaa

Rengonharju-säätiöstä kerrotaan, että sille on tiedotettu liikenne- ja viestintäministeriöstä (LVM), että säätiölle ei tulla osoittamaan toiminta-avustusta lentoaseman ylläpitämiseen vuodelle 2016 ja siitä eteenpäin. Yhteistoimintaneuvotteluiden aikana ei korvaavaa rahoitusta lentoaseman ylläpitämiseen löydetty.

– Tällä hetkellä säätiön hallituksella olevat tiedot ovat sellaiset, ettemme pysty enää pyörittämään lentotoimintaa. Meillä ei yksinkertaisesti rahoitus riitä, kun valtion avustus, joka on ollut noin 700 000 euroa, tippuu nollaan. Kuntien talous on mikä on, eikä sieltä voi määräänsä enempää odottaa. Erilaisia laskelmia on tehty, mutta niin paljon jää puuttumaan, että meidän rahat eivät riitä, Teemu Majasaari sanoo.

Seinäjoen lentoasemalla on töissä kymmenen henkilöä. Lentoaseman toiminta ajetaan alas seuraavan noin puolen vuoden kuluessa.

– Lentoaseman perustaminen on kohtuu vaikea homma ja alasajossakin on omat kommervenkkinsä. Sitä vasta selvitellään, mitä kaikkia temppuja tässä joutuu tekemään.

Rengonharju-säätiö kertoo, että liikenne- ja viestintäministeriöstä on haettu toiminnan alasajoon liittyviin toimenpiteisiin 200 000 euroa avustusta.