Kadonneesta lampaasta irtosi 42 kiloa villaa Australiassa – uusi maailmanennätys

Patikoijat löysivät massiivisella turkilla varustetun lampaan pääkaupunki Canberran läheltä.

Ulkomaat

Australiassa on keritty kadoksissa ollut lammas, jonka turkki oli pahasti ylikasvanut. Keritsijän mukaan kenties ensimmäisen kerran elämässään parturoidusta eläimestä irtosi 42,3 kiloa villaa.

Mestarikeritsijä Ian Elkinsin mukaan lammas vaikutti hyväkuntoiselta sen jälkeen, kun se oli kuorittu valtavasta turkistaan nukutusaineen avulla torstaina. Lammas on saanut nimekseen Chris.

Patikoijat löysivat Chrisin Australian pääkaupungin Canberran ulkopuolelta Mulligans Flat Woodland Sanctuaryn luonnonpuiston läheltä. He pelkäsivät, että lammas ei selviäisi lähestyvästä Etelä-Austalian kesästä massiivisen turkkinsa takia. Chrisin löytöpaikasta oli useiden kilometrien matka lähimmälle lammasfarmille.

Chrisin turkki oli luultavasti kaikkien aikojen muhkein. Edellisenä ennätyksen haltijana on pidetty uusiseelantilaista erakkopässi Shrekiä. Kun Shrek kerittiin vuonna 2004, niin siitä irtosi 27 kiloa villaa.

Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan yleensä lampaan turkki painaa kerittäessä noin viisi kiloa. Lampaat voivat sairastua, jos niitä ei keritä säännöllisesti.

Lähteet: AP