1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porissa epäily: Kaupungin liikelaitoksessa sääntöjen vastaista rahojen käyttöä

Porin palveluliikelaitoksen toiminnassa on pistokoetarkastuksessa havaittu epäselvyyksiä ja ainakin kaupungin ohjeistuksen vastaista menettelyä.

Kotimaan uutiset
Porin kaupungintalon sisäänkäynti.
YLE / Mari Itkonen

Porin palveluliikelaitoksen toiminnassa on pistokoetarkastuksessa havaittu epäselvyyksiä ja ainakin kaupungin ohjeistuksen vastaista menettelyä. Epäselvyydet koskevat kymmenientuhansien eurojen matka-, majoitus- ja edustuskuluja, laatua ja hyväksymismenettelyjä. Virheellisestä menettelystä epäillään useampia henkilöitä.

– Palveluliikelaitoksen johdon toimet ovat ehdottomasti sellaisia, että niitä ei voi hyväksyä, apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus toteaa.

Hannuksen mukaan kulujen hyväksymättömyys on tällä hetkellä välitön irtisanomisperuste palveluliikelaitoksessa. Siellä on noin 600 työntekijää.

Sisäinen tarkastus aloitettu

Asia selvitetään kaupunginjohtajien mukaan perusteellisesti ja havaituista epäselvyyksistä on eilen käynnistetty tilintarkastajan suorittama sisäinen tarkastus. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan sisäinen tarkastus aloitetaan vuosista 2014–2015. Raportin odotetaan valmistuvan syyskuun aikana. Kaupunginhallitus tekee päätöksen jatkotoimenpiteistä sen perusteella.

– Porin kaupunki ei missään tapauksessa voi hyväksyä sääntöjen vastaista tai epäselvää rahankäyttöä. Veronmaksajien rahojen käyttöön liittyy erityinen huolellisuuden velvoite, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Porin kaupungin järjestämässä tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että palveluliikelaitoksen johtaja Kai Kainulainen ei ole antanut mitään selitystä tilanteeseen. Hän oli ilmoittanut apulaiskaupunginjohtajan kysyessä asiasta, että ei pysty selittämään sitä ja jää vanhuuseläkkeelle. Kainulainen ei enää palaa työpaikalle. Marjukka Palin siirtyy vt. johtajaksi.

Lue seuraavaksi