Stubbin ikkunoiden rikkomisesta epäillyt vapaaksi

Poliisin mukaan ei ollut enää edellytyksiä pitää epäiltyjä tutkintavankeudessa. Miehet ovat myöntäneet rikkoneensa Stubbin kodin ikkunoita.

politiikka
Espoolaisen päiväkodin rikottuja ikkunoita.
Espoolaisen päiväkodin rikottuja ikkunoita.Mikko Stig / Lehtikuva

Miehet, joiden epäillään tehneen ilkivaltaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kodille, on päästetty vapaaksi tutkintavankeudesta, tiedottaa poliisi.

Poliisin mukaan ei ollut enää edellytyksiä pitää miehiä vangittuina. Heitä epäillään lisäksi aiemmin Toppelundin kouluun ja päiväkotiin tehdyistä vahingonteoista.

Poliisi kertoo tiedotteessa miesten myöntäneen rikkoneensa koulun ikkunoita 6. elokuuta ja samoin Stubbin kodin ikkunoita 18. elokuuta. Muita tekoja he eivät ole myöntäneet. Stubbin asunnon ilkivaltaa tutkitaan törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vahingontekona. Päiväkodin ikkunoiden rikkomista tutkitaan vahingontekona ja koulun törkeänä vahingontekona.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua, sillä omaisuusvahingoista odotetaan vielä tarkempia tietoja. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi poliittista tai aatteellista motiivia. Poliisi kuvailee, että miehet rikkoivat ikkunoita jonkin verran päihtyneinä. Esitutkinnan on tarkoitus valmistua syksyn aikana.