SDP:n Lindtman: Pääkaupunkiseudun kaupungit kriisikokoukseen turvapaikkakriisin takia

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman haluaa, että metropolialueen kunnat ja ministerit kokoontuvat keskustelemaan turvapaikkakriisistä. Lindtman haluaa jakaa vastuuta kaikille kunnille.

Kotimaa
Antti Lindtman
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.Vesa Moilanen / Lehtikuva

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman haluaa, että metropolialueen kunnat, ja asiaan liittyvät ministerit kokoontuvat välittömästi keskustelemaan turvapaikkatilanteesta.

Lindtman esitti toiveensa Vantaalla kaupunginvaltuuston seminaarin avajaisissa.

– Ei voi ajatella, että vastuu turvapaikanhakijoiden vastaanotosta on vain Helsingin kontolla. Kaikkien metropolialueen 16 kunnan on oltava valmis käymään läpi kunnissa olevat mahdollisuudet turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseksi yhdessä maahanmuuttoviraston kanssa. Tämä koskee myös Vantaata, painotti Lindtman puheessaan.

Kansanedustaja kuvailee metropolialueen tilannetta kriisiytyneeksi. Hän kuitenkin muistuttaa, että suomalaiseen elämänmuotoon on aina kuulunut reagoiminen toisen ihmisen hätään. Neuvotteluihin Lindtman haluaa kaikki alueen 16 kuntaa, sekä sisäministeri Petteri Orpon ja kotouttamistoimista vastaavan ministerin Jari Lindströmin.