1. yle.fi
  2. Uutiset

Suunnistaja löysi ihmisen pääkallon metsästä – KRP: Voi olla henkirikos

Kouvolasta on löytynyt ihmisen pääkallo. Iltarasteilla ollut suunnistaja löysi pääkallon maastosta. Keskusrikospoliisin mukaan ihmiskalloja löytyy Suomessa melko harvoin.

kallo

Kouvolan Lehtomäestä on löytynyt ihmisen pääkallo. Löydön teki viime viikolla iltarasteilla ollut suunnistaja, joka kertoi asiasta viranomaisille maaliin tulonsa jälkeen.

– Sattui niin, että paikalla oli vapaa-aikaa viettämässä myös poliiseja eli asiantuntemusta löytyi heti. Jo silloin varmistui, että kyseessä tosiaan oli ihmisen kallo, kertoo rikoskomisario Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista.

Maasto löytöpaikalla oli kallioinen. Alue oli parin vuorokauden ajan tutkimusten kohteena ja eristettynä. Löytöpaikalla järjestettiin vartiointi Puolustusvoimien avustuksella.

Nyt tutkimukset ovat ohi, ja poliisilla alkaa olla aika hyvä käsitys asiasta.

Kuolemasta vuosia

KRP:n mukaan henkilön kuoleman syystä ei ole tietoa. Huhta-aho sanoo, että kyseessä saattaa olla henkirikos. Hän ei kuitenkaan kerro, oliko paikalta löytynyt enemmän luita.

– Se on tutkinnallisista syistä salassapidettävää tietoa. Tässä pitää olla tarkkana, jos kyseessä on se pahin vaihtoehto eli henkirikos, Huhta-aho sanoo.

Henkilön kuolemasta on poliisin arvion mukaan aikaa muutamasta vuodesta ylöspäin. Vainajan henkilöllisyydestä poliisilla ei vielä ole varmuutta.

Ihmisen kallot harvinaisia löytöjä

Keskusrikospoliisin mukaan pääkallolöydöt ovat Suomessa melko harvinaisia.

– Kadonneita tietysti löytyy kuolleina maastosta ja vesistöistä, mutta yleensä tapaukset ovat vähän tuoreempia. Yleensä he löytyvät tuntien tai ainakin päivien sisällä.

KRP tutkii tapausta Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Lue seuraavaksi