Tikkurila vähentää väkeään – jopa 100 saa lähteä

Myynnin lasku Suomessa ja Venäjällä pakottaa Tikkurilan karsimaan kulujaan. Yhtiö laskee joutuvansa vähentämään enintään sata ihmistä työvoimastaan.

Tikkurilan pääkonttori Vantaalla Kuva: Tikkurila

Maalitehdas Tikkurila aloittaa yhteistoimintaneuvottelut enintään sadan ihmisen vähentämiseksi. Neuvottelujen piirissä on noin 600 ihmistä eli ne koskevat koko henkilöstöä. Pääosa Tikkurilan Suomen henkilöstöstä työskentelee Vantaan toimipisteessä.

Yhtiön mukaan tavoitteena on sopeuttaa henkilöstön määrä nykyisen toiminnan laajuiseksi. Lisäksi yhtiö muokkaa organisaatiotaan ja yrittää kohentaa kilpailukykyään.

Toimitusjohtaja Erkki Järvisen mukaan vähennysneuvottelujen takana ovat myynnin lasku Suomessa ja Venäjällä.

– Olemme yrittäneet sopeutua jo pitkään jatkuneeseen myyntivolyymien laskuun Suomessa ja Venäjällä ilman merkittäviä henkilöstövähennyksiä, mutta nyt Venäjän tilanteen vaikeuduttua ja molempien maiden taloustilanteen ollessa todella heikko joudumme sopeuttamaan toimintaamme ja tekemään rakenteellisia uudistuksia Suomessa, toteaa Tikkurila Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Järvinen tiedotteessaan.

Tikkurila ennusti osavuosikatsauksensa yhteydessä elokuun alussa (siirryt toiseen palveluun) kuluvan vuoden liikevaiihdon ja liikevoiton jäävän viime vuoden lukemista.