Jymy lähtee finaalisarjaan toisenlaisesta asetelmasta – "Vain voitto ratkaisee, pelaa sitä sitten kotona tai vieraissa"

Lauantaina Sotkamon Jymy kohtaa taistelutoveri Vimpelin Vedon. Aiemmista vuosista poiketen violetti-oranssi joukkue pelaa ensimmäisen finaalisarjan ottelun Hiukan stadionin sijaan Saarikentällä Vimpelissä.

urheilu
Sotkamon Jymy juhlii
Tomi Hänninen

Lauantaina Vimpelissä alkava miesten Superpesiksen finaalisarja on saanut sekä pelaajat että pesiskansan odottamaan tulevia käänteitä. Sotkamon Jymylle tilanne on viime vuosiin verrattuna erilainen, sillä ensimmäinen peli pelataan Sotkamon sijaan Vimpelissä.

– Aikaisemmissa ottelusarjoissa meillä on ollut kotikenttäetu. Olemme päässeet aloittamaan Hiukassa. Nyt se on toisin päin, lähdetään vieraista liikkeelle, päävalmentaja ja 1. pelinjohtaja Mikko Korhonen toteaa.

– Tuskin voittaminen Vimpelillä on uskosta jäänyt aikaisempina vuosina kiinni. Kotikenttäetu antaa heille erilaisen lähtökohdan pelata näitä pelejä.

Sunnuntaina joukkueet matkaavat Sotkamoon, Hiukan stadionille.

"Parempihan aina voittaa"

Toisin on toinenkin asia. Runkosarja ei mennyt aivan kuten tällä vuosituhannella aiemmin.

– Asetelma on erilainen. Neljä vuotta sitten saimme ensimmäisen voiton Vimpeliä vastaan. Kolme edellistä vuotta pelasimme erittäin hyvin, emmekä juuri hävinneet pelejä Vimpelille. Nyt hävisimme runkosarjassa kahdesti. Siksi varmaankoko kylällä ja koko Pohjanmaalla on uho päällä, että tänä vuonna Jymy on kellistettävissä ja se kellistetään, Sotkamon Jymyn kapteeni Jani Komulainen sanoo.

Sinne on varmasti kerätty kaikki kylänmiehet ja katsojat meille huutelemaan.

Jani Komulainen

– Siellä on lauantaina varmaan huikea tunnelma, kun menemme iskemään. Sinne on varmasti kerätty kaikki kylänmiehet ja katsojat meille huutelemaan ja omaa joukkuetta kannattamaan. Asetelma on tasaväkinen, mutta tietenkin parempihan aina voittaa, Komulainen jatkaa.

Mikko Korhosen mukaan kotikenttäetu on etu, mutta pelipaikalla ei silti ole niinkään väliä.

– Tiedostimme sen jo välisarjassa, että emme lähde runkosarjan voitosta hinnalla millä hyvänsä taistelemaan. Tiedostimme sen jo pitkän aikaa. Vain voitto ratkaisee, pelaa sitä sitten kotona tai vieraissa. Jos jotain tämän jälkeen sanoo, niin se on sitten selittelyä, Mikko Korhonen sanoo.