Nanson hallituksen puheenjohtaja järkyttyi: Olemme vaateteollisuuden viimeinen mohikaani

Nanson hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund sanoo, että vaatevalmistajan ja sen työntekijöiden kohtalo on dramaattinen. Tappiokierteen vuoksi yhtiö harkitsee tuotannon lopettamista Suomessa joko kokonaan tai osittain.

Kotimaa
Kangasta Nanson Nokian tehtaalla
Kangasta Nanson Nokian tehtaallaYLE Petri Aaltonen

Taantuma on käynyt kalliiksi Nansolle. Taloussuhdanne on vähentänyt vaatteiden myyntiä ja vienyt yritykseltä menestymisen mahdollisuudet.

Näin toteaa Nanson hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund, jonka mukaan yhtiö on tehnyt tappiota jo vuosia.

– Kustannusrakennetta on välttämätöntä miettiä uudelleen, ja tässä yhteydessä joudumme harkitsemaan kotimaisten tehtaiden tuotannon tulevaisuutta, Berglund määrittelee.

Perheyhtiölle on ollut pyhä asia työllistää Suomessa niin paljon kuin mahdollista.

Juha Berglund, hallituksen puheenjohtaja

Käytännössä tämä tarkoittaa yt-neuvotteluita, jotka voivat viedä työpaikan 200 työntekijältä. Nansolla on tehdas sekä Nokialla että Torniossa. Niiden työntekijät saivat torstaina tiedon mahdollisista tuotantolaitosten alasajoista.

Pyhä asia työllistää Suomessa

Nanso on Berglundin mukaan viimeinen teollista tuotantoa suuressa mitassa harjoittava vaatevalmistaja Suomessa.

– Olen usein käyttänyt tässä yhteydessä termiä viimeinen mohikaani, Juha Berglund kertoo.

Hallituksen puheenjohtaja kertoo Nanson olevan perheyritys, joka on pyrkinyt säilyttämään työpaikat Suomessa tähän asti. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut.

Nanso Groupin tehdas Nokialla.
Nanson tehtaalla Nokialla oli torstai-iltapäivänä hiljaista.Matti Vikman / Yle

Yhtenä vaihtoehtona Nanso Group tiedotti, että yritys luopuu omasta tuotantotoiminnasta Suomessa joko osin tai kokonaan. Nanson hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund kertoo järkyttyneensä yhtiön tilanteesta. Berglundin mukaan vaatevalmistajan ja sen työntekijöiden kohtalo on dramaattinen.

– Kaikki vaihtoehdot ovat nyt avoimia. Perheyhtiölle on olllut pyhä asia työllistää Suomessa niin paljon kuin mahdollista, Berglund sanoo.